Antena Meniu Search
x

Video "Dacă nu luam piciorul mă călcai. Care e problema ta?". Bătăi, şicanări şi scandaluri în trafic, pe şoselele din România

Pandemia ne-a înrăit. Şoferii sunt din ce în ce mai agresivi şi mai indisciplinaţi în trafic. Nu doar şoferii sunt nervoşi, ci şi pietonii, care uită să respecte regulile, iar asta duce de cele mai multe ori la violenţe în plină stradă. Bătăile, şicanările şi scandalurile din trafic au devenit deja ceva obişnuit pe şoselele din România.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 21.03.2022, 09:21

Vezi și

Dacă nu luam piciorul mă călcai. Care e problema ta? Alt nesimțit... Așa! Încă o dată! Așa!

Acest incident s-a întâmplat la mijlocul lunii trecute. Cei doi bărbați s-au luat la ceartă după ce un șofer a intrat cu mașina într-o zonă pietonală, iar celălalt nu s-a dat din calea lui. Discuția a degenerat rapid şi s-a transformat într-un conflict de stradă.După ce a imaginile au ajuns pe Internet, agresorul a fost amendat cu 7.000 de lei.

Iulia Pop: reporter Observator: Imaginile surprinse în aceasta intersectie au determinat primăria să ia măsuri rapide și să împiedice total accesul mașinilor pe pietonală. Pe de altă parte, la o simpla cautare pe observatornews.ro dupa "bataie trafic" apar 25 de astfel de exemple în 2022, cele mai multe în marile orașe. Din Timiș, vin minimum 8 cazuri, de agresivitate de acest tip, adunate doar de la începutul acestui an. 

S-a băgat în fața mea, a frânat brusc. Nu am avut treabă, nu i-am făcut nimic! Domnul a deschis ușa, tata a coborât din mașină să meargă să vorbească cu tine... Nu mi se pare normal să se pună așa si dea cu pumnul în capotă... 

Pe acelaşi subiect

Nu trece o zi fără o agresiune în trafic

În ultima vreme, nu trece o zi fără o agresiune în trafic. Specialişti spun că de vină pentru această situaţie în care s-a ajuns ar fi stresul acumulat în ultimii doi ani, cei de pandemie.

Ica Sercoşan, psiholog: Atunci când nu cunoaştem consecinţele pe care le putem suferii la nivel individual. Devenim devenim mai agitati, nelinistiti, frământați, uneori chiar agresivi, inclusiv, la volan. 

Sunt din ce în ce mai agresivi, chiar și pietonii, cand merg pe pista de biciclete și claxonez, chiar și ei înjură si ne tratează în felul acesta. 

Sunt nervoşi. Sunt agitaţi. Câteodată, folosesc un limbaj foarte vulgar. 

Şi poliţiştii confirmă că în rândul participanţilor la trafic au apărut anumite schimbări comportamentale. 

Ioan Lazăr, Poliţia Rutieră Timiş: Putem observa la unii conducători auto, că  manifesta un comportament agresiv în traficul rutier. 

Amenzi usturătoare pentru șoferii agresivi

Din februarie, ieşirile nervoase sunt taxate grav. Spre exemplu, cei care folosesc flashurile agasant sau pentru a intimida un alt şofer pot primi amenzi cuprinse între 580 de lei şi 725 de lei şi pot rămâne fără permis de conducere pentru 30 de zile. Cum ne putem relaxa? Tot psihologii ne dau răspunsul. 

Ica Sercoşan, psiholog: În primul rând să fim mai bine cu emoțiile noastre. Sa intrăm în contact cu ele, sa ne dăm seama când le simțim, și să reușim să le autoreglăm, pe masura ce apar. 

Agresivitatea la volan crește semnificativ riscul producerii de accidente rutiere, mai avertizează specialiştii în siguranţă rutieră.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » "Dacă nu luam piciorul mă călcai. Care e problema ta?". Bătăi, şicanări şi scandaluri în trafic, pe şoselele din România