Antena Meniu Search
x

Video Dan Ţandea, rezultatul necropsiei. Răsturnare de situaţie în cazul morţii misterioase a respectatului fermier

Încep să se clarifice lucrurile în cazul morţii unuia dintre cei mai mari fermieri de la noi din ţară, Dan Țandea. Bărbatul a fost găsit fără suflare în ferma sa din localitatea Apahida, iar necropsia a arătat că a făcut infarct şi s-a prăbuşit într-un canal. Iniţial s-a crezut că agricultorul a murit intoxicat într-o fosă septică.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 15.11.2021, 21:21

Vezi și

Tragedia s-a întâmplat în toiul nopţii, în jurul orei 4. Deşi avea angajaţi, Dan Țandea se ocupa personal de ferme. S-a trezit înaintea tuturor chiar dacă era weekend pentru a pregăti instalaţia pentru mulsul vacilor. 

Ionuț Oprița - fermier: Şi-a pregătit instalaţia de muls pentru a începe mulsul la ora 5, ca în fiecare dimineaţă a fiecărei zile. Coincidenţa nefericită a fost că era un canal de vizitare care era înfundat. El a stat lângă acel canal. 

Un angajat al bărbatului l-a găsit fără suflare în bazinul care are doar 1 metru adâncime şi prin care trec câteva conducte.  A dat alarma, însă medicii nu au mai putut face nimic. Trupul bărbatului a fost dus la IML pentru a se stabili cauzele decesului.

Alex Prunean - reporter Observator: Abia astazi, medicii legisti au emis o concluzie, în urma efectuarii necropsiei. Fermierul a suferit un infarct miocardic, iar mai apoi s-a prabusit in bazinul respectiv.

Pe acelaşi subiect

Cine a fost Dan Ţandea

Vestea a provocat o undă de şoc în comunitatea agricultorilor. Dan Ţandea era unul din cei mai respectaţi fermieri. S-a luptat şi a readus pe piaţă celebra brânză de Năsal, un sortiment unic, ce se produce doar într-o peşteră din Ardeal. 

Ionuț Oprița - fermier: Era foarte pasionat de vaca de lapte, era foarte pasionat sa apere interesele fermierilor români, a producatorilor români şi era un adevărat patriot. 

Petru Daea, fost ministru: Un desăvârşit fermier. O calitate umană aleasă şi cu o stăruinţă formidabilă pentru câştigul acesta - zic eu  - anevoios, din agricultură

Şi ministrul interimar al Agriculturii, Adrian Oros, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în memoria fermierului. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Adrian Oros, ministrul Agriculturii: E o pierdere pentru că domnia sa era un adevărat lider al fermierilor. Întotdeaua, deşi era foarte vocal, avea puncte de vedere foarte pertinente şi foarte bine argumentate. Era, practic, un om omenos, un om luminos, un om prietenos, dar care ştia ce vrea, un om hotărât! 

Dan Țandea a condus până nu demult Cooperativa Someș-Arieș, care avea o cifră de afaceri de 5 milioane de euro. Administra o fermă cu sute de vaci de lapte. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Dan Ţandea, rezultatul necropsiei. Răsturnare de situaţie în cazul morţii misterioase a respectatului fermier