Antena Meniu Search
x

Video "De ce ne ține pe autostradă? Nu avem WC-uri". TIR-urile au blocat Portul Constanța. Șoferii așteaptă cu zilele ca să poată încărca sau descărca marfa

Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, operatorii de cereale din Portul Constanţa nu pot încarca marfa pe nave pentru export de patru zile, pentru că riscă să se strice de la ploaie. Astfel TIR-urile nu au unde sa mai descarce cerealele, iar tocmai acesta este şi motivul pentru care iar sunt cozi spre Portul Constanta, pe autostrada A4.

de Redactia Observator

la 08.12.2023, 09:59

Vezi și

Ieri, în zona de nord a Portului Constanţa, aglomeraţia a întins la maxim nervii şoferilor de TIR-uri, care aşteptau să descarce sau să încarce marfa. 

Problema persistă de patru zile, iar de vină ar fi vremea. 

Cristina Niţă, reporter Observator: Toate cele 24 de celule de depozitare de aici sunt pline. Din cauza ploilor, cerealele nu pot fi încărcate pe nave, pentru că marfa riscă să se strice. 

Potrivit regulilor, desfacerea capacelor navelor în care se încarcă cerealele este strict interzisă dacă situaţia meteo este nefavorabilă. 

Pe acelaşi subiect

Reprezentanţii spun că până acum nu au mai întâmpinat o astfel de situaţie. 

Dan Dolghin, director operaţiuni: În condiţiile în care ar prinde umiditate, boabele de cereale încep să îşi îndeplinească destinul biologic, adică să încolţească, ceea ce afce ca marfa să se strice. Nu ai voie să ajungi cu apă de sub orice formă în hambarele navelor. 

TIR-urile încărcate cu marfă au blocat portul

În aceste condiţii, TIR-urile încărcate cu marfă au blocat portul, iar şoferii stau cu zilele în aşteptare. 

Şoferi de TIR:

- Foarte rău, foarte prost. Stăm câte o oră jumătate, două...am o oră ca să ajung la vamă, o oră jumătate de când stau pe pod aici.  

- De ieri stăm pe autostradă, de dimineaţă şi abia am intrat acum. Ce facem, aici stăm în coada asta, nu știe nimeni de noi. 

- De ce ne ține pe autostradă? Nu avem WC-uri. 

Capacitatea maximă de depozitare a cerealelor operate de companii private în Portul Constanța este de 1,82 de milioane de tone.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » "De ce ne ține pe autostradă? Nu avem WC-uri". TIR-urile au blocat Portul Constanța. Șoferii așteaptă cu zilele ca să poată încărca sau descărca marfa