Antena Meniu Search
x

De la o viaţă liniştită la ruină. Drama a zeci de familii din Crevedia după exploziile de sâmbătă: "Nu mai e nimic, nimic, ce avem pe noi, atât"

Explozia din Crevedia. Coşmarul continuă pentru localnicii evacuaţi din case în urma exploziilor. Mulţi nici nu pot ajunge să vadă ce a rămas în urma exploziilor devastatoare, pentru că accesul încă nu e permis în zona de risc. Primele cifre oficiale arată că sunt trei case distruse în totalitate, şapte grav afectate şi 15 - avariate considerabil. O femeie şi-a recunoscut locuinţa în imaginile surprinse de echipa Observator cu o dronă.

de Redactia Observator

la 28.08.2023, 08:49

Vezi și

De la o viaţă iniştită la ruină. Este drama a zeci de familii din Crevedia după exploziile care le-au zdruncinat vieţile definitiv. Mulţi nici nu ştiu ce le-a mai rămas din agoniseala de o viaţă.

Cu ochii în lacrimi, Mihaela a încercat să ajungă în casa ei încă de sâmbătă noaptea. Nu i-a fost permis accesul nici după ce localnicii au fost evacuaţi. Şi-a recunoscut locuinţa doar în imaginile filmate cu drona de echipa Observator.

Mihaela: Caloriferele toate sunt smulse, geamurile sunt sparte, dar nu ştiu nimic.

Reporter: Nu ați văzut casa până acum?

Pe acelaşi subiect

Mihaela: Nu!

Reporter: Unde stăteţi dumneavoastră?

Familie: Chiar lângă a doua casă de la GPL.

Reporter: Şi cât este de avariată casa?

Familie: Nu mai e nimic, nimic, ce avem pe noi, atât!

Trei mii de oameni au fost evacuaţi in total şi nimeni nu are voie însă să intre în zona de risc. Singurii escortaţi de poliţişti acolo sunt cei care au nevoie de acte medicale ori care merg să îşi salveze animalele din curte. 

Andreea Milea, reporter Observator: Primaria din Crevedia le ofera cazare la un hotel din oraş celor care au rămas fără case. Autorităţile locale le vor oferi şi apă şi mâncare.

Cei care au gospodăriile mai la distanţă de epicentrul exploziilor s-au apucat deja de reparaţii.

Localnic: A ieşit din pereţi geamul meu aici, atât. S-a luminat cerul, nu am mai văzut niciodată aşa ceva.

Localnic: Fugeam şi simţeam că mă arde spatele. M-am speriat.

Reporter: Unde eraţi?

Localnic: Aici la poartă şi fugeam când a explodat a doua oară.

Agoniseala de-o viaţă s-a făcut scrum în câteva minute

Localnic: Nu am reuşit să o văd, pe net nu văd decât patru pereţi la casa mare, şi la casa mea, cum îi zicem noi la ţară, pare să mai aibă câte ceva pe ea.

Bărbatul a dormit în maşina după ce locuinţa lui a ars. Acum a fost cazat într-un cămin de la primărie şi aşteaptă veşti despre starea de sănătate a soţiei internate în spital. Dar mulţi localnici nu vor să stea în hotelurile şi spaţiile puse la dispoziţie de autorităţi.

Sunt supăraţi că nimeni nu le-a ascultat plângerile. Premierul a stat de vorbă cu localnicii şi le-a promis ajutoare din partea Guvernului.

Marcel Ciolacu, premier: Toate persoanele afectate să primească ajutor, urmând ca după evaluări şi noi să luăm măsurile din fondul de rezervă al Primului Ministru. Deja am făcut această promisiune.

Patriahia Română a anunţat că va acorda câte 3.000 de lei pentru fiecare familie a celor răniţi şi va suporta cheltuileile de înmormântare pentru cei doi soţi decedaţi în urma exploziilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » De la o viaţă liniştită la ruină. Drama a zeci de familii din Crevedia după exploziile de sâmbătă: "Nu mai e nimic, nimic, ce avem pe noi, atât"