Antena Meniu Search
x

De neînvins pe câmpul de luptă dar şi la competiţii. 20 de militari români, luptători în Afganistan, câştigători la Jocurile Invictus din Germania

Au demonstrat că sunt de neînvins. Militarii români, răniţi în teatrele de război, au adus acasă 13 medalii de aur, argint şi bronz obţinute la jocurile Invictus din Germania. Cei 20 de foşti luptători în misiunile din Afganistan au fost aşteptaţi în aeroport de familiile care care îi văd ca pe nişte eroi. La "Sosiri" insa, nu i-a intampinat niciun oficial. 

de Redactia Observator

la 17.09.2023, 19:28

Vezi și

Cu emoţii, aplauze şi zâmbete largi. Aşa au fost întâmpinaţi campionii de la Invictus pe aeroportul Otopeni. 20 de învingători şi 13 medalii.  

Gabriel Czifrak, medaliat cu aur la rowing: Sunt nişte emoţii care nu pot fi explicate pentru că ştii că asta e răsplata muncii pe care ai depus-o şi a sacrificiilor pe care le-ai făcut. 

Antrenamente zilnice pentru rezultate de succes

Sergentul Major Gabriel Czifrak (Ţifrac) a participat pentru prima dată la jocurile Invictus. Competiţia şi antrenamentele din fiecare zi, spune el, i-au redat speranţa după ce a fost rănit.

Pe acelaşi subiect

Gabriel Czifrak: Am fost în Afganistan în 2020, am plecat pe 17 august, şi la aproximativ 2 luni de zile, am declanşat un dispozitiv exploziv improvizat  şi am fost răniţi grav 5 colegi. Eram în scaun cu rotile, făceam recuperare 5-6 ore pe zi, fără să plec acasă. 

De pe front, în scaunul cu rotile

De pe front s-a întors în scaun cu rotile şi Valentin Popa scafandru şi paraşutist, maistru militar în forţele pentru operaţii speciale. A fost de 3 ori în Afganistan, iar în ultima misiune a căzut de la înălţime în timpul unei coborâri din elicopter. 

Valentin Popa, argint la atletism în scaun rulant: Acum 3 ani de zile stăteam un scaun rulant pasiv şi nu puteam să fac nimic. Am intrat în acest proiect şi astăzi împing căruţul kilometri.

Caporalul Ioan Reman a revenit din Germania cu o medalie de argint la tir cu arcul. Nu l-a aşteptat nimeni la aeroport din motive întemeiate. Pentru el, cel mai important trofeu este fetiţa care îl aşteaptă acasă. Micuţa Alana s-a născut exact în timpul competiţiei. 

Ducele Sussex, prezent la deschidere

Echipa Invictus are şi sportivi abonaţi an de an la un loc pe podium. Marcel Neagu a venit acasă cu două medalii la gât şi cu o treia, cea mai preţioasă... de mână. 

Marcel Neagu, argint la tir cu arcul: Ea este forţa aceea de care am eu nevoie ca să pot să răzbat orice obstacol, fără ea nu aş fi fost aici. 

Emoţii mari au fost şi la ceremonia de închidere a jocurilor Invictus. Pe scena din Dusseldorf a urcat şi ducele de Sussex. Următoarea ediţie a jocurilor Invictus va avea loc în februarie 2025 în Canada, în oraşele Vancouver și Whistler.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » De neînvins pe câmpul de luptă dar şi la competiţii. 20 de militari români, luptători în Afganistan, câştigători la Jocurile Invictus din Germania