Primele decese la pacienți cu coronavirus scot la iveală lipsa de organizare din spitale
În primele cinci cazuri de deces, boala a fost dublată de haos în spitale. Fără echipamente de protecţie suficiente, fără teste pentru cei care au contact cu pacienţii infectaţi. Asistente şi medici testaţi pozitiv - claie peste grămadă cu alţi angajaţi sănătoşi.
În primele cinci cazuri de deces, boala a fost dublată de haos în spitale. Fără echipamente de protecţie suficiente, fără teste pentru cei care au contact cu pacienţii infectaţi. Asistente şi medici testaţi pozitiv - claie peste grămadă cu alţi angajaţi sănătoşi. Sunt etapele unui scenariu care s-a repetat deja în trei spitale din ţară şi le-a transformat în adevărate focare de COVID 19.
18 medici şi nouă asistente din Spitalul Judeţean din Suceava au fost confirmaţi cu noul coronavirus. Managerul susţine că toţi sunt internaţi în Secţia de Boli Infecţioase. Un angajat ne-a mărturisit însă că cei sănătoşi au lucrat împreună cu cei care au intrat în contact direct cu persoane depistate pozitiv. Iar unii au fost trimişi să se interneze. Preventiv.
Acestea nu sunt singurele lipsuri din spital, spun cadrele medicale.
Asta se întâmplă într-un spital în care au murit azi doi oameni din cauza coronavirusului: o femeie de 72 de ani şi un bărbat de 71 de ani.
Bărbatul a fost internat în secția de cardiologie unde este posibil să fi intrat în contact cu o pacientă transferată la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, spune Ministerul Sănătăţii.
Nimeni nu ştie de unde a pornit focarul, în condiţiile în care cel puţin doi bolnavi confirmaţi cu coronavirus au fost internaţi în mai multe secţii până să fie declaraţi pozitivi.
Însă, fără echipamente, medicii şi asistentele, cei care ar trebui să îngrijească pacienţii sunt expuşi în faţa noului coronavirus.
Spitalul Suceava a devenit acum unitate medicală în care se internează doar bolnavi COVID-19. Iar toate urgenţele din judeţ sunt direcţionate către Spitalul Municipal din Rădăuţi.
Situaţia pare trasă la indigo cu cea de la Spitalul Universitar. După ce doi pacienţi au fost confirmaţi cu noul coronavirus, cadrele medicale început să vorbească despre mari lipsuri.
În Spitalul Gerota, aproximativ 140 de cadre medicale şi pacienţi au fost păziţi de jandarmi şi n-au avut voie să iasă din unitatea medicală. Spitalul s-a transformat în fortăreaţă, după ce un bolnav a fost confirmat cu coronavirus. Cei mai mulţi au fost testaţi după mai bine de o săptămână.
Un experiment care ne poate costa pe toţi viaţa.
Azi, Ministerul Sănătăţii a anunţat că în toată ţara sunt peste 2.600 de paturi în secţiile de Terapie Intensivă și aproximativ 1.300 ventilatoare mecanice. În plus, urmeză să ajungă în ţară echipamente, materiale sanitare şi teste pentru Covid.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰