Antena Meniu Search
x

Decizie DEFINITIVĂ în cazul lui Sebastian Ghiţă: Ce se va întâmpla cu fostul deputat dat în consemn la frontieră

Sebastian Ghiţă, care a dispărut de mai multe săptămâni, înainte ca pe numele său să fie emis un mandat de arestare în lipsă, va afla, marţi, decizia instanţei supreme în cazul său.

Sebastian Ghiţă, care a dispărut de mai multe săptămâni, înainte ca pe numele său să fie emis un mandat de arestare în lipsă, va afla, marţi, decizia instanţei supreme în cazul său.

Un complet de cinci judecători al instanţei supreme va judeca, marţi, contestaţia lui Sebastian Ghiţă la măsura arestării preventive în lipsă, decizia în acest caz urmând să fie definitivă.

Avocaţii lui Sebastian Ghiţă au contestat la Completul de Cinci Judecători al Înaltei Curţi de Casaţi şi Justiţie (ICCJ) decizia de înlocuire a controlului judiciat pe cauţiune cu arestarea preventivă în lipsă, dispusă de un complet de trei judecători al instanţei supreme.

Termenul fixat de ICCJ pentru analizarea contestaţiei a fost, iniţial, 16 ianuarie, dar a fost preschimbat pentru marţi, 10 ianuarie.

Instanţa supremă a decis, în 5 ianuarie, emiterea unui mandat de arestare preventivă în lipsă pentru Sebastian Ghiţă, înlocuind controlul judiciar pe cauţiune, în dosarul în care este judecat pentru fapte de corupţie, alături de foşti şefi de Parchet şi Poliţie din Prahova.

La scurt timp după ce ICCJ a decis arestarea preventivă în lipsă a fostului deputat, Sebastian Ghiţă a fost dat în urmărire naţională. Numele lui Sebastian Ghiţă şi date despre acesta au fost introduse în aplicaţia "Urmăriţi" a Poliţiei Române, la care au acces toate structurile de poliţie din ţară.

Sebastian Ghiţă este dispărut din 21 decembrie.

Ghiţă a fost dat joi în urmărire naţională, iar vineri procurorii DNA au cerut instanţei supreme să emită pe numele fostului deputat un mandat de european de arestare şi să fie dat în urmărire internaţională, după ce Poliţia Judeţeană Prahova a anunţat că acesta nu a fost găsit în ţară.

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat, luni, că Ministerul de Interne trebuie să răspundă cum a reuşit să dispară Sebastian Ghiţă, ea precizând că DNA dispusese, odată cu controlul judiciar şi interdicţia de a părăsi ţara, şi ca Sebastian Ghiţă să fie filat de către Poliţia Română.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Decizie DEFINITIVĂ în cazul lui Sebastian Ghiţă: Ce se va întâmpla cu fostul deputat dat în consemn la frontieră