Antena Meniu Search
x

Video Defilare specială oferită de militarii din Iaşi la 165 de ani de la Mica Unire. Surpriza pregătită sutelor de oameni veniţi în Piaţa Unirii

Zi importantă pentru români. Astăzi sărbătorim Mica Unire, sau Unirea Moldovei cu Ţara Românească sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza. Şi pentru că este zi liberă naţională, românii petrec peste tot. La Iaşi, acolo unde s-a născut de fapt România, au loc cele mai multe evenimente. Din păcate au fost şi incidente nefericite. La maratonul Unirii de la Focşani, un participant a căzut secerat din picioare, iar medicii nu au putut să-i salveze viaţa.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 24.01.2024, 13:40

Vezi și

E atmosferă de petrecere la Iaşi, aşa cum se cuvine într-o astfel de zi. Ieşenii simt altfel ziua de 24 de ianuarie, Unirea Principatelor Române. E pregătit ca în fiecare an un spectacol cu muzică folclorică, iar Piaţa Unirii este plină. Sunt sute de persoane prezente, nu doar din Iaşi, ci din toată zona Moldovei.

S-au împărţit 5.000 de poale în brâu moldoveneşti, masa tradiţională din ziua de 24 de ianuarie. Spre seară, urmează retragerea cu torţe a militarilor ieşeni. Aceştia au pregătit un spectacol special în acest an pentru că "s-a defilat" şi pe calea aerului, două elicoptere şi trei aeronave militare au trecut pe deasupra Iaşului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Defilare specială oferită de militarii din Iaşi la 165 de ani de la Mica Unire. Surpriza pregătită sutelor de oameni veniţi în Piaţa Unirii