Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Deputatul PMP Robert Turcescu, atac furibund la Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă: "De ce are ăsta mașină cu girofar?"

Fostul jurnalist Robert Turcescu și actual deputat de Constanța în partidul lui Traian Băsescu, a făcut o serie de precizări uluitoare la adresa lui Raed Arafat

de Redactia Observator

la 31.10.2017 , 12:46

Deputatul PMP Robert Turcescu, atac furibund la Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă: "De ce are ăsta mașină cu girofar?"

Fostul jurnalist Robert Turcescu și actual deputat de Constanța în partidul lui Traian Băsescu, a făcut o serie de precizări surprinzătoare pe Facebook, despre Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. Turcescu precizează că nu înțelege de ce "ăsta", referindu-se la Arafat, are mașină cu girofar.

"In coada de masini infernala de pe DN1 la intrarea in Bucuresti aud in spate sirena unei masini cu girofar: un Audi B300 DSU. Am crezit ca e o salvare, girofarul era pornit, sirena data la maximum. La volan, singur dar evident grabit si enervat ca trebuie sa stea cu pulimea in trafic, nimeni altul decit Raed Arafat. Imi spune cineva si mie de ce are asta masina cu girofar? Si daca e legal sa foloseasca girofarul pentru a-si face loc in trafic? Totul s-a intimplat la ora 9.10. Arafat, dai niste explicatii?", a scris Turcescu, furios, pe Facebook.

Raed Arafat a răspuns bizarei postări a lui Robert Turcescu.

Articolul continuă după reclamă

"Domnule Turcescu, se intampla sa ocup o functie care are rol direct in gestionarea situatiilor de urgenta pe plan national. Hotararea de Guvern nr 557 din 2016, desemneaza seful DSU comandant al actiunii direct sau prin persoana desemnata avand un rol in coordonarea situatiilor de urgenta deosebite si in luarea deciziilor in ce priveste raspunsul la aceste situatii, mai ales cand rapunsul implica resurse din afara judetului in care are loc situatia de urgenta. Situatia de azi de la mina Uricani a fost exact o situatie de acest gen ce necesita o coordonare si mobilizare a unor resurse din afara judetului Hunedoara precum si luarea unor decizii in baza informatiilor obtinute de la fata locului. De cand ocup aceasta functie, din 2014, am utilizat semnalele de avertizare cu care este dotata masina de serviciu pe care o am la dispozitei de maxim 5-6 ori din care mentionez si deplasarea la incendiul de la Colectiv si la cel de la Bamboo dar si incendiul de la azilul de batrani unde m-am deplasat la fata locului. Conform Ordonantei de Urgenta 1/2014 prin care s-a infiintat DSU, acesta este un departament cu rol operativ. Faptul ca seful DSU se deplaseaza, JUSTIFICAT, utilizand mjloacele de avertizare este un lucru normal.

Ce este anormal este revolta domnului deputat Turcescu cand vede o masina in misiune, indiferent cine este la volanul acesteia, care se deplaseaza in regim de urgenta, acuzand, inca fara sa stie despre ce este vorba, ca acesta abuzeaza vrand sa sfideze participantii la trafic. Mai mult, domnul deputat are obligatia sa deschida drumul fara sa claxoneze si sa gesticuleze avand dreptul ca orice cetatean sa anunte organele de politie care pot verifica daca a fost vorba de un abuza sau nu. Il informez pe domnul deputat ca de cele mai multe ori am fost claxonat si agresat de unii conducatori auto pentru ca am respectat viteza legala si regulile circulatiei neavand obiceiul de a incalca regulile circulatiei. Problema domnului Turcescu este faptul ca masoara comportamentul altora cu ce ar fi facut el astfel crezand ca cei care au dotata masina cu mijloacele de avertizare le folosesc ca sa ajunga mai repede la munca. In mintea acestuia, un sef al DSU, indiferent cine este persoana, nu poate avea o urgenta si nu poate fi in misiune. Nu as fi raspuns daca nu stiam cate informatii false si neadevaruri a raspandit domnul Turcescu in privinta diferitelor situatii de urgenta incercand sa induca populatia in eroare exact asa cum a incercat astazi sa ma prezinte in persoana care sfideaza participantii la trafic fara sa aiba minimele informatii in aceasta privinta.

Daca domnul Turcescu considera ca legislatia in privinta deplasarii in regim de urgenta a sefului DSU nu este clara, il rog sa initieze un proiect legisltaiv prin care sa rezolve aceasta "anomalie"!, a precizat Raed Arafat.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vă gândiţi să renunţaţi la unele produse tradiţionale de Crăciun, din cauza scumpirilor?
Observator » Evenimente » Deputatul PMP Robert Turcescu, atac furibund la Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă: "De ce are ăsta mașină cu girofar?"