Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Descoperire INCREDIBILĂ făcută de muncitorii CFR, în Harghita! Anunţul şocant a fost făcut pe Facebook (GALERIE FOTO)

de Redactia Observator

la 10.10.2017 , 07:36

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Harghita a anunţat pe pagina oficială de Facebook că, luni, muncitorii CFR au descoperit în judeţ şapte bombe rămase neexplodate din al Doilea Război Mondial, care reprezentau un real pericol dacă erau lovite.

Echipajul pirotehnic din cadrul ISU ,,Oltul" Harghita a fost solicitat să intervină în localitatea Lunca de Jos, pentru asanarea terenului ca urmare a descoperirii unui element de muniție, de către o echipă de lucrători CFR, care executau lucrări de modernizare a barierei de cale ferată. 

Articolul continuă după reclamă

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În urma operațiunilor de cercetare și detectare a terenului executate de pirotehnişti, s-au mai identificat și alte elemente de muniție, rezultând un număr total de 7 bombe aruncător calibru 120 mm. Muniția a fost ridicată, transportată și depozitată temporar, în condiții de siguranță, în vederea distrugerii ulterioare. 

"Apreciem ca fiind foarte corectă atitudinea apelantului la numărul unic de urgență 112 pentru a solicita intervenția unui echipaj specializat şi oprirea oricărei activități în zona respectivă, deoarece elementele de muniție puteau constitui un real pericol. Nu uitați! În momentul identificării unor elemente de muniție rămase neexplodate, indiferent de starea acestora, acoperite sau nu de rugină sau aflate într-o stare vizibilă de degradare, opriți orice activitate în zonă şi solicitați intervenția echipajului specializat", se arată în comunicatul ISU Harghita. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Evenimente » Descoperire INCREDIBILĂ făcută de muncitorii CFR, în Harghita! Anunţul şocant a fost făcut pe Facebook (GALERIE FOTO)