Antena Meniu Search
x
LIVE

Video "Destul de ciudat! Să amendăm lucru bun?" Arhiepiscopia Tomisului se luptă cu Primăria Constanţa, după ce a refăcut acoperișul care a ars anul trecut

Arhiepiscopia Tomisului a fost amendată cu 3000 de lei pentru că lucrările de reabilitare a podului care a ars la sfârșitul anului trecut ar fi fost făcute fără autorizație. Reprezentanții bisericii spun că au cerut avize de la toate autorităţile competente, încă din decembrie. De la unele au primit, însă Primăria Constanţa, chiar dacă era obligată să emită actul în trei zile, nu a făcut-o nici acum, ci doar a dat amendă. Aşa că vor contesta sancţiunea în instanţă.

De Andreea Filip la 05.02.2023, 09:16
Vezi și

Andreea Filip, reporter Observator: Palatul Arhiepiscopal este o clădire monument istoric iar orice lucrare de reabilitare este supusă unor reguli speciale de autorizare.

Arhiepiscopia Tomisului spune că a depus toată documentaţia necesară atât la Primăria Constanţa, cât şi la Ministerul Culturii şi la Direcţia Zonală de Cultură, cea din urmă dând imediat aviz favorabil. Municipalitatea, însă, susţin reprezentanţii bisericii de la malul mării, chiar dacă e obligată prin lege să elibereze în trei zile autorizaţia de construcţie fiind vorba de o situaţie de urgenţă, nu numai că n-a făcut-o, dar i-a şi amendat cu 3.000 de lei.

Eugen Tănăsescu, purtător de cuvânt Arhiepiscopia Tomisului: Din 24 decembrie am depus documentația și au înregistrat-o de-abia pe 27 decembrie, iar la data la care vorbim încă nu ne-a dat autorizaţie pentru acoperişul temporar. Prin urmare ne aflăm, pe de o parte, sub obligaţia legii de a proteja clădirea în situaţii de intemperii. 

Mansarda Palatului Arhiepiscopal din Constanţa a luat foc în octombrie 2022

Pe acelaşi subiect

Arhiepiscopia a refăcut parţial acoperișul și încăperile de la ultimul etaj al Palatului, distrus complet în urma incendiului puternic din octombrie anul trecut.

Eugen Tănăsescu, purtător de cuvânt Arhiepiscopia Tomisului: Arhiepiscopia Tomisului va contesta amenda dată de către Primăria Constanţa, pentru că o considerăm ilegală din următorul motiv: Legea 50 obligă pe proprietarul unei clădiri de patrimoniu să ia măsuri de urgenţă pentru securizarea clădirii în situaţia unor ameninţări. Suntem în condiţii de iarnă, prin urmare, neavând acoperiş clădirea este în pericol să se degradeze foarte mult. 

Enoriaşii nu prea ştiu ce să creadă. 

Destul de ciudat! Să amendăm lucru bun? Trebuia făcut! Ciudat! Ca la noi!

Suntem la mijloc cu părerile!

Mansarda Palatului Arhiepiscopal din Constanţa a luat foc în octombrie 2022, flăcările extinzându-se pe aproximativ 800 de metri pătraţi, fără a se înregistra victime.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » "Destul de ciudat! Să amendăm lucru bun?" Arhiepiscopia Tomisului se luptă cu Primăria Constanţa, după ce a refăcut acoperișul care a ars anul trecut