Antena Meniu Search
x

Femeia evacuată cu forța din avion, pe Otopeni, a fost amendată. Reacția Poliției de Frontieră

Poliția de Frontieră reacționează la imaginile cu o familie evacuată dintr-un avion Tarom, pe aeroportul Otopeni. Potrivit unui comunicat, femeia de origine marocană a fost amendată pentru comportamentul agresiv manifestat față de o stewardesă.

de Redactia Observator

la 18.07.2019, 20:52

Vezi și

Scandal inimaginabil într-o cursă Tarom. Doi pasageri străini, soţ şi soţie, au fost bruscaţi de agenţi de securitate, dar şi de poliţiştii de frontieră chemaţi să aplaneze un conflict. Totul ar fi pornit în momentul în care femeia ar fi refuzat să primească instrucţiunile cu privire la regulile de ieşire în caz de urgenţă. Pasagera bolnavă de diabet a avut nevoie de medicamente ca să-şi revină.

Poliția de Frontieră reacționează la imaginile cu o familie evacuată dintr-un avion Tarom, pe aeroportul Otopeni. Potrivit unui comunicat, femeia de origine marocană a fost amendată pentru comportamentul agresiv manifestat față de o stewardesă.

Comunicatul Poliției de Frontieră

”În data de 17.07.2019, în jurul orei 03.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Aeroportului Internațional Henri-Coandă au fost solicitați de către autorităţile aeroportuare pentru a interveni la o aeronavă a companiei TAROM ce urma să decoleze în direcția Cairo, întrucât comandatul aeronavei declanșase procedura specifică de debarcare a unui pasager care începuse să manifeste un comportament violent şi care se opunea debarcării.

 La bordul aeronavei, polițiștii de frontieră însoţiţi de personalul de securitate al companiei, au fost informați că o femeie, cetățean Maroc în vârstă de 49 de ani, a manifestat un comportament agresiv faţă de una dintre însoţitoarele de zbor, refuzând legitimarea şi scuipând personalul navigant.

 Femeia era însoţită de către soţul, un cetăţean egiptean, şi fiul ei, iar la aflarea veştii că i se refuză continuarea călătoriei, adulţii au refuzat debarcarea, manifestând un comportament violent, la care s-au raliat şi ceilalţi pasageri din aeronavă.

Conform procedurilor, poliţiştii de frontieră şi personalul de securitate au intervenit pentru punerea în aplicare a măsurii de debarcare, intervenție dificilă atât ca urmare a spațiului restrâns din aeronavă, cât și a comportamentului recalcitrant al persoanei vizate, precum și a celorlalți pasageri ocupanți ai locurilor alăturate celor în cauză.

După finalizarea debarcării, urmare a celor sesizate de membrii echipajului aeronavei, cât și a celor constatate la fața locului, cetățeana din Maroc a fost sancționată contravențional pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, iar aeronava a rămas la sol până la clarificarea situaţiei şi decolarea în condiţii de siguranţă”, transmite Poliția de Frontieră.

Anchetă și la Tarom

În urma incidentului s-a deschis o investigație și la Tarom. Din primele informaţii, femeia cu pricina s-a aşezat pe un alt loc, probabil ca să fie cât mai aproape de soţul ei. Nu vorbea limba engleză şi avea asupra ei şi un bagaj pe care a insistat să-l ţină lângă ea. 

S-a aşezat pe un loc, lângă ieşirea de urgenţă, dar nu putea să comunice nici în limba engleză, nici în română.  Femeia a fost rugată să se legitimeze, să prezinte biletul, dar a refuzat. 

În această situaţie, echipajul a chemat agenţii de securitate de pe aeroport şi poliţia de frontieră. Pasagera a avut nevoie de medicamente, i s-a făcut rău şi a solicitat cărucior cu rotile pentru a coborî din avion.

Pentru că femeia a fost bruscată, soţul ei ar fi reacţionat violent. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Femeia evacuată cu forța din avion, pe Otopeni, a fost amendată. Reacția Poliției de Frontieră