Antena Meniu Search
x

Video Dezastru la vânătoarea de ouă din Bacău. Copiii şi părinţii s-au călcat în picioare sub avioane ca să prindă ouăle promise: "Eu nu plec, să-mi dea banii!"

Haos şi copii în pericol. O vânătoare de ouă, organizată pe aerodromul din Bacău, a fost la un pas de dezastru. Pentru că organizatorii n-au mai aruncat ouăle din avion, aşa cum au promis, părinţii şi copiii s-au năpustit asupra aeronavelor la aterizare pentru a le smulge din sac. S-au apropiat periculos de mult, chiar pe sub elicele care încă se învârteau. Jandarmii nu au mai putut face faţă mulţimii. Organizatorii au fost amendaţi pentru că au pus oamenii în pericol. 

de Redactia Observator

la 27.04.2024, 19:21

Vezi și

Este momentul în care o tradiţie frumoasă putea deveni o tragedie. Puhoiul de copii şi părinţi se îndreaptă buluc spre avionul care abia aterizase. Mulţi sunt periculos de aproape de elicea care încă se învârte. "S-au călcat în picioare copiii pe sub avion, când încă nu se oprise complet elicea. Jandarmii, săracii, nu faceau faţă să protejeze copii!", a declarat un părinte. "S-a format îmbulzeală, s-au pierdut copiii de părinți, unii s-au accidentat!", a spus altcineva.

Este finalul dramatic al unei zile în care sute de copii au învăţat lecţia dureroasă a dezamăgirii. Li s-a promis că vor pica din cer 15.000 de ouă pe care ar fi trebuit să le adune. 

- Cum îi spun eu copilului? 

- S-au aruncat!

- Unde, unde s-au aruncat?

- Sunt de la ora 12 aici şi n-am văzut că s-a aruncat un ou din avion!

Cei mici au stat în zadar cu ochii pe cer

Reclama organizatorului promitea că trei avioane care vor survola Aerodromul din Mărgineni vor împrăştia ouă. Mai multe ore, cei mici au stat în zadar cu ochii pe cer. 

- Nu mă interesează! Mie îmi daţi banii! Copilul meu plânge de foame, de somn!

Iepuraşul care a venit să împace copiii supăraţi, aruncând câteva ouă, a făcut şi mai mult haos. Părinţii şi copiii s-au călcat în picioare să prindă un premiu de consolare.

- Cucoană, ce ai făcut cu banii ăia?

- Femeia râde! Nici în fund nu o doare! 

- Nu mă interesează! Eu nu plec, să-mi dea banii!

- Hoţii! Hoţii! Hoţii!

- Oameni buni, a vorbit la telefon şi a spus: "Măi, iubi, ce faci? Nu mai arunca cu ouă!" Eram în faţa ei!

Reacţia organizatorului

Într-un comunicat pus pe Facebook, organizatorul, care a avut ca partener Primăria Mărgineni, aruncă vina pe Aeroclub, pentru că nu ar fi respectat programul, pe jandarmi că au stricat distracţia, dar şi pe părinţi: "Reprezentanții Aeroclub Mărgineni au devansat programul în mod unilateral.

Din cauza faptului că un prim avion a lansat un prim sac de ouă ce a provocat îmbulzeală pe pistă, s-a ajuns la decizia reprezentanților de la Jandarmerie de a opri continuarea momentului în scopul de a evita accidentări sau situații neplăcute".

Alexandra Danculea, Jandarmerie Bacău: Siguranţa participanţilor, marea majoritate copii, a fost pusă în pericol. Au sancţionat contravenţional organizatorul evenimentului cu amendă în valoare de 5000 de lei pentru neluarea de către organizatori a măsurilor de întrerupere a adunării publice. 

Cât au costat biletele la Vânătoarea de Ouă

Mai multe sesizări au fost deja depuse la Protecţia Consumatorului. Pentru fiecare copil prezent la eveniment, părinţii au plătit bilete în valoare de 90 de lei pentru întreaga zi, în care beneficiau de ateliere, sau 60 de lei doar pentru Vânătoarea de Ouă.

Tradiţia vânătorii de ouă provine de la catolici şi reprezintă un moment de bucurie şi satisfacţie pentru copii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Evenimente » Dezastru la vânătoarea de ouă din Bacău. Copiii şi părinţii s-au călcat în picioare sub avioane ca să prindă ouăle promise: "Eu nu plec, să-mi dea banii!"