DIETA UIMITOARE a SUEDEZILOR: slăbești în 7 zile cât alții într-o LUNĂ
O dietă bine păstrată de zeci de ani de nutriționiștii suedezi a fost făcută publică. Regimul, preconizează specialiștii, te poate scapa de aproximativ cinci kilograme într-o singură săptămână.
O dietă bine păstrată de zeci de ani de nutriționiștii suedezi a fost făcută publică. Regimul, preconizează specialiștii, te poate scapa de aproximativ cinci kilograme într-o singură săptămână.
Dieta suedeză se bazează pe terci din făină de hrişca, lapte cu conţinut redus de grăsime, dar nu exclude nici cartofii, fructele şi legumele.
Dietă suedeză detaliată pe zile :
Luni
Mic dejun: 1 pahar de lapte cu conţinut redus de grăsime şi terci din făină de hrişca.
Prânz: 100 g brânză de vacă, salată de roşii, ceapă şi piper verde şi un pahar de lapte cald.
Cină: 3 cartofi copţi, 200 g de sfeclă de zahăr la care se adaugă smântână cu conţinut redus de grăsime, 1 felie de pâine neagră.
Marţi
Mic dejun: 1 pahar de lapte şi terci din făină de hrişca.
Prânz: 250 g de peste fiert, 2 cartofi fierţi, salată verde cu o linguriţă de ulei vegetal.
Cină: 200 g de salată din varză albă şi ceapă, la care adaugi o linguriţă de ulei vegetal, 1 ou fiert, 1 pahar de lapte.
Miercuri
Mic dejun: 1 pahar de lapte, 60 g brânză de vaci, 1 felie de pâine neagră.
Prânz: 250 g pui la cuptor fără piele, 100 g de salată de legume la alegere, 1 pahar de suc natural de mere, scrie lyla.ro.
Cină: 150 g de piure de cartofi, 80 g de brânză de vaci, 1 felie de pâine neagră, un pahar cu lapte.
Joi
Mic dejun: 1 pahar cu suc natural de mere, 2 felii de pâine prăjită.
Prânz: 100 g de terci din făină de hrişca, la care adaugi o bucată mică de carne fiartă, 150-200 g de mere sau portocale.
Cină: 100 g orez brun, 150 g de salată de roşii, ceapă şi o linguriţă de ulei vegetal, 1 pahar de lapte.
Vineri
Mic dejun: 1 pahar de iaurt cu conţinut redus de grăsime, 1 portocală.
Prânz: o bucăţică de pui fără piele, 100 g de cartofi fierţi, o ceaşcă de ceai fără zahăr.
Cină: 150 g căpşuni sau portocale, 200 g din orice fruct la alegere(mere, pere, kiwi, prune etc), 1 pahar de suc natural de mere.
Sâmbătă
Mic dejun: 1 pahar de lapte, 200 g de terci din făină de hrişca.
Prânz: 150 g de cartofi fierţi, 150 g de carne fiartă, 1 măr, 1 portocală.
Cină: 100 g de orez brun, 200 g de salată din varză albă, castraveţi, piper verde, ceapă şi o linguriţă de ulei vegetal.
Duminică
Mic dejun: 1 pahar de lapte, 150 g de orez brun fiert.
Prânz: 200 g de peste fiert sau prăjit, 100 g de cartofi fierţi, 1 măr, 1 portocală, 1 ceaşcă de suc natural de portocale.
Cină: salată din legume la alegere, 1 felie de pâine neagră, 1 măr, 1 pahar de suc natural de mere.
SFATUL MEDICILOR: Este de asemenea recomandat să bei un pahar mare de apă înaintea fiecărei mese!
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰