Antena Meniu Search
x

Video Directorul internatului unde o elevă a vrut să coboare pe o sfoară din şireturi pe geam a anunţat incidentul abia după ce a apărut în presă. Fata consumase şi alcool

O elevă de 17 ani din Neamţ a ajuns la spital, după ce s-a prăbuşit de al etajul al doilea al unui internat. Fata încercase să coboare în miez de noapte pe o frânghie improvizată din şireturi, s-a dezechilibrat şi a căzut în gol. Directorul unităţii de învăţământ a anunţat incidentul la Inspectorat, abia după ce informaţia a apărut în presă. 

de Redactia Observator

la 27.01.2024, 08:21

Vezi și

Adolescenta de 17 ani este elevă în clasa a X-a  la Liceul cu Program Sportiv din Roman şi beneficia de cazare la internatul școlii. În seara de dinaintea incidentului, fata a fost împreună cu câţiva prieteni la o petrecere, organizată chiar în unitatea de învăţământ. Acolo a consumat câteva pahare cu alcool. S-a întors în cameră, însă cum băutura îi dăduse suficient curaj, s-a gândit să continue distracţia în afara internatului. A improvizat o frânghie din şireturi pentru a ieşi pe geam. Numai că, s-a dezechilibrat şi a căzut în gol de la cinci metri înălţime.

Florentina Luca Moise, ISJ Neamţ: S-a sunat Serviciul de Ambulanţă 112, Poliţia municipiului Roman. Este şi o anchetă în desfăşurare. 

Ramona Ciofu, purtător de cuvânt IPJ Neamţ: În urma verificării efectuate de poliţişti a rezultat faptul că minora în cauză se afla cazată la internatul unei unităţi de învăţământ din municipiul Roman, iar în jurul orei 01:10, folosindu-se de legături improvizate ar fi încercat să coboare de la etajul doi al internatului. 

Din fericire, doar o minune a făcut ca evadarea eşuată să nu fie o tragedie.

Pe acelaşi subiect

"Starea ei este acum una stabilă. Este conştientă, deşi a suferit mai multe traumatisme printre care şi la cap. Medicii au evaluat-o şi au internat-o la spitalul din Iaşi, acolo unde a fost transferată după ce a ajuns la spitalul din Roman", relatează Adrian Obreja, reporter Observator. 

Directorul unităţii de învăţământ a anunţat incidentul la Inspectorat târziu.

Florentina Luca Moise, ISJ Neamţ: Aveau obligaţia stabilită clar să anunţe Inspectoratul Şcolar. Şi ar fi trebuit să ştiu, nu să aflu din presă. 

Incidentul vine la doar câteva zile după ce o altă adolescentă, tot de 17 ani, însă din Sibiu a încercat să coboare pe geamul internatului pe o frânghie improvizată din cearşafuri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Directorul internatului unde o elevă a vrut să coboare pe o sfoară din şireturi pe geam a anunţat incidentul abia după ce a apărut în presă. Fata consumase şi alcool