Antena Meniu Search
x

Video "Doamne, pupa-ţi-aş tălpile tale!" Locatarii blocului devastat de explozie, în Craiova, au revenit acolo unde cândva însemna acasă

Au supravieţuit exploziei devastatoare şi acum s-au întors acolo unde cândva era acasă. Cei 50 de locatari ai blocului din Craiova care a fost aproape doborât de suflul unei explozii devastatoare, au revenit ieri la locul tragediei. Cu lacrimi în ochi şi încă marcaţi de scenele groazei petrecute în noaptea deflagraţiei, oamenii au intrat printre ruine. Unii pentru a-şi mai recupera din bunuri, alţii pentru a curăţa urmele dezastrului. Spre bucuria acestora, după o evaluare amănunţită, experţii de la Inspectoratul de Stat în Construcţii au decis că blocul este sigur pentru a fi locuit. Atenţie, urmează detalii cu un puternic impact emoţional!

Cristi Popovici
de Cristi Popovici

la 20.04.2024, 08:15

Vezi și

Au trecut trei zile de când suflul exploziei devastatoare le-a distrus casele şi a curmat viaţa unei persoane, însă imaginile din noaptea fatidică au rămas adânc întipărite în mintea lor. Speriaţi de ce ar putea să găsească, dar cu prea puţine opţiuni, supravieţuitorii deflagraţiei ce a zguduit un bloc întreg din temelii au revenit acolo unde cândva însemna acasă.

Doamne, pupa-ţi-aş tălpile tale! Ia uite cum e! Totul e jos. 

Oamenii au retrăit momentul dezastrului

Iar alţii, încă buimaci de amploarea evenimetului, retrăiesc momentul tragediei.

Pe acelaşi subiect

Am ieşit, dar nu ştiu cum am ieşit. Nu pot să realizez nici în momentul de faţă. 

Deşi evaluarea experţilor a arătat că blocul poate fi locuit în condiţii de siguranţă, nu există niciun aviz scris în acest sens. 

Dan Diaconu, prefectul judeţului Dolj: Este răspunderea în totalitate a Inspectoratului de Stat în Constucţii dacă oamenii pot sau nu pot intra în imobil. 

De cealaltă parte, rămaşi fără opţiuni, locatarii sunt dispuşi să-şi asume riscul. 

- Stau în stradă, unde să ne ducem? Nu avem unde să ne ducem. 

- Intru acolo, ce să fac? Unde să mă duc? Trebuie să mă duc la serviciu de luni. Noi toţi trebuie să ne ducem la muncă. 

- Dacă o fi să murim, ne ducem şi gata. 

Fiecare proprietar a primit în urma dezastrului 3.000 de lei

În acelaşi timp, autorităţile îşi iau măsuri de precauţie.

Alin Ghioca, Inspectoratul de stat în Construcţii: Se va îngrădi o zonă de protecţie, formate din primele imobile, vecine cu zona deflagrată. Separarea se va realiza cu sprijinul Primăriei, prin montarea unor grilaje metalice. definitive. 

Primăria susţine că oamenii nu vor fi lăsaţi de izbelişte: Le vom asigura în continuare asistenţă socială, asistenţă medicală, hrană pentru următoarele zile.

Dar şi o sumă de bani. Fiecare proprietar a primit în urma dezastrului 3.000 de lei, iar cei cu apartamentele distruse complet 5.000 de lei.

Eroul tragediei, recompensat cu 5.000 de lei

Nici eroul din noaptea tragediei nu a fost uitat. Vlad, bărbatul care a ajutat la salvarea celor două persoane rănite a fost recompensat şi el cu 5.000 de lei.  

Explozia s-a produs la parterul clădirii în urma unei acumulări de gaze. În urma deflagraţiei, o persoană şi-a pierdut viaţa, iar alte două au ajuns în stare gravă la spital.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 7 voturi
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » "Doamne, pupa-ţi-aş tălpile tale!" Locatarii blocului devastat de explozie, în Craiova, au revenit acolo unde cândva însemna acasă