Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Doctorița poreclită de colegi "Doamna cu coasa", audiată timp de 6 ore de procurori. Ancheta de la Spitalul Pantelimon se extinde

Decizii paliative în scandalul morţilor suspecte de la spital. Şefa de la ATI şi-a dat demisia astăzi, dar rămâne medic la Reanimare. Ministrul Sănătăţii anunţă că situaţia de la Pantelimon va fi analizată de experţi internaţionali, iar doctoriţa poreclită de colegi "Doamna cu coasa" a fost chemată, din nou, în biroul procurorilor. 

de Redactia Observator

la 19.08.2024 , 19:15

După şase ore în faţa procurorilor, Maria Miron nu a scos niciun cuvânt. Anchetatorii au căutat mesaje în telefonul mobil al doctoriţei acuzate că a provocat, împreună cu o colegă, moartea unui pacient de la ATI. A cerut să fie eliberată din arest, iar mâine judecătorii îi vor da răspunsul. 

Între timp, la Spitalul Pantelimon curg demisiile. Şefa departamentului Terapie Intensivă a renunţat la funcţie. În căutarea răspunsurilor, anchetatorii au audiat-o de două ori. 

În paralel cu ancheta procurorilor, guvernul vrea să afle părerea unei comisii internaţionale de specialişti în cazul morţilor suspecte de la ATI. 

Vezi și

"Am decis şi am făcut deja primele demersuri ca să putem să contactăm Societatea Europeană de Anestezie şi Terapie Intensivă, precum şi Societatea Mondială de Anestezie şi Terapie Intensivă, încât să putem realiza un audit profesional medical independent al lucrurilor care s-au întâmplat acolo la Spitalul Pantelimon", a declarat Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

Pe acelaşi subiect

Investigaţiile iau amploare în cazul deceselor suspecte de la Spitalul Pantelimon

Procurorii militari au deschis şi ei o anchetă în cazul iubitului doctoriţei Miron. Medic la Spitalul Militar Bucureşti, va fi audiat după ce a încercat să se sinucidă într-o toaletă publică din Braşov. Substanţa pe care şi-a injectat-o ar proveni de la o clinică particulară din Braşov, cu care are contract, şi urma să fie folosită într-o operaţie chirurgicală. 

După denunţul unei asistente, procurorii cercetează moartea suspectă a 20 de bolnavi de la ATI în decurs de patru zile. Două doctoriţe au fost arestate, iar o asistentă este anchetată sub control judiciar. 

Premierul a trimis, săptămâna trecută, Corpul de Control al Guvernului la Ministerul Sănătăţii pentru a verifica seriozitatea verificărilor făcute la Spitalul Pantelimon. Ancheta a început abia astăzi, din cauza minivacanţei de Sfânta Maria.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Evenimente » Doctorița poreclită de colegi "Doamna cu coasa", audiată timp de 6 ore de procurori. Ancheta de la Spitalul Pantelimon se extinde