Antena Meniu Search
x

Zeci de copii din Bistriţa iau lecţii gratuite de judo! Antrenorii lor sunt doi poliţişti

Doi poliţişti din Bistriţa au descoperit metoda prin care copiii pot fi ţinuţi cât mai mult departe de calculatoare. Zi de zi, agenţii învaţă judo 30 de micuţi.

Vezi și

Nişte poliţişti din Bistriţa au descoperit metoda perfectă de a ţine departe copiii de calculatoare! Zi de zi, agenţii se ocupă de 30 de puşti, pe care îi învaţă judo. Poliţiştii fac asta gratuit, pentru că majoritatea copiilor nu provin din familii cu mari posibilităţi financiare.

Sala răsună de chiotele copiilor. În mijlocul lor, doi poliţişti se străduiesc ca joaca să se facă ordonat. Antrenamentele de judo le oferă voluntar, cu un scop nobil.

Sorin Hoha-Pop:

Am reuşit să-i smulg din faţa televizorului, din faţa calculatorului. Să-i aduc să facă sport şi să îndrăgească sportul acesta.

Sorin a făcut parte din trupele speciale. Acum este poliţist. În timpul liber predă ore de judo, un sport pe care îl practică de peste trei decenii. Elevii săi au început deja să aibă performanţe.

Sorin Hoha-Pop:

I-am văzut crescând, an de an. Au început să ia titluri.

Antrenorii poliţişti nu iau bani pentru lecţiile predate. O şcoală din Bistriţa oferă sala gratuit. Doar pentru competiţii şi deplasări este nevoie de sponsori.

Sorin Hoha-Pop:

Financiar e mai greu. Majoritatea părinţilor nu sunt părinţi cu dare de mână.

Însă copiii se îngrămădesc să vină la judo. Meseria antrenorilor le serveşte drept exemplu. Întrebaţi ce vor să fie când o să crească, răspunsurile vin la foc automat. Poliţist, spun copiii fără cea mai mică ezitare.

La fel ca şi celălalt antrenor al lor, care care a fost la rândul lui învăţăcel, iar acum este campion în competiţiile Ministerului de Interne.

Andrei Moldovan, politist

Mi-am dorit de mic copil să fiu poliţist şi am crezut că asta o să mă ajute foarte mult. Ăsta este motivul pentru care de mic m-am apucat de judo.

Până să devină spaima infractorilor, copiii se bucură de frumuseţea sportului.

Lecţiile continuă în sala de sport din Bistriţa. Unii copii au deja medalii la activ, alţii abia fac primii paşi în judo. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Zeci de copii din Bistriţa iau lecţii gratuite de judo! Antrenorii lor sunt doi poliţişti