Antena Meniu Search
x

Doi tineri au murit la Saga Festival, după ce au încercat mai multe tipuri de droguri. Alți cinci petrecăreți sunt în stare gravă

Saga Festival nu a însemnat doar muzică electrizantă şi voie bună. A fost şi locul în care tinerii euforici s-au jucat cu vieţile lor, după ce au încercat mai multe sortimente de droguri. Şapte dintre ei au intrat în stop cardio-respirator din pricina supradozelor, iar doi dintre aceştia au murit. Aseară, la intrare, voluntarii au controlat în detaliu fiecare persoană.

de Redactia Observator

la 05.06.2022, 08:11

Doi tineri au murit la Saga Festival, după ce au încercat mai multe tipuri de droguri. Alți cinci petrecăreți sunt în stare gravă
Doi tineri au murit la Saga Festival, după ce au încercat mai multe tipuri de droguri. Alți cinci petrecăreți sunt în stare gravă

Fiecare rucsac, geantă, portofel şi chiar şi pachetele cu ţigări. Toate au fost atent verificate de voluntari. Tinerii au fost cotrolaţi minuţios, pentru a nu intra cu droguri sau băuturi la festival. Nu îndeajuns, spun unii dintre ei. 

Tânăr: Sincer acum nu prea m-au verificat, ieri m-au controlat peste tot. Și-n borsetă, portofel, dar acum doar m-au pipăit. 

Tânără: Se putea puţin mai riguros, dar e ok. Dacă ăsta e singurul mod în care te poţi distra, atunci clar e o problemă şi atunci treci de orice filtru şi control. 

În prima noapte de festival, şapte tineri au ajuns în stare gravă la spital, după ce au consumat substanţe ilegale. Doi dintre ei au murit. Un tânăr de 25 de ani din Republica Moldova a murit în ambulanţă în drum spre spital, iar celălalt era la Terapie Intensivă, la secţia de toxicologie a Spitalului Pantelimon. În total, 21 de persoane au primit îngrijiri medicale la festival, doar în prima noapte. 

Pe acelaşi subiect

TânărăNici ei săracii nu au nicio limită şi mi se pare că părinţii nu au discutat subiectul acesta cu ei şi e păcat, chiar e păcat. 

Tânără: De la droguri nu faci nimic în viaţă. dacă vrei bea, atât. 

Tânăr: Aseară am băut în draci. 

Reporter: Dar nu v-a fost rău? 

Tânăr: Nu! 

Şi azi-noapte, mai mulţi tineri au avut nevoie de îngrijirea medicilor. Un băiat abia se mai ţinea pe picioare când a fost preluat de Jandarmi. Organizatorii susţin că au luat toate măsurile necesare pentru a preveni incidente de orice fel. 

SAGA Festival este complet împotriva consumului de substanţe interzise şi are zero toleranţă pentru posesia lor şi un comportament de acest gen. De aceea se încearcă de fiecare dată, prin toate modalităţile, educarea publicului în acest sens. 

Nu toți au fost încântați de Saga Festival

A doua noapte de festival a vibrat la fel ca prima. Cei care au venit la SAGA n-au regretat nicio clipă. Pe scena principală, de 150 de metri, au urcat aseară DJ cunoscuţi. Printre ei, Joel Corry şi Tiesto. DJ-ul olandez a făcut un spectacol incendiar. Momentul plin de energie a atins inimile celor care au venit special pentru el. 

Nu la fel de încântaţi sunt cei care locuiesc în zona Arenei Naţionale. Aceştia au depus zeci de plângeri şi au făcut nenumărate sesizări la Poliţie pentru că nu se pot odihni. Nivelul decibelilor ar fi prea ridicat, se plâng oamenii, iar scandalul pe care l-ar face tinerii când pleacă spre case ar fi, de asemenea, deranjant. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Doi tineri au murit la Saga Festival, după ce au încercat mai multe tipuri de droguri. Alți cinci petrecăreți sunt în stare gravă