Antena Meniu Search
x

Doi tineri din Bucureşti sfidează frigul! Fac baie la copcă, fără niciun echipament de protecţie

În cea mai geroasă zi de primăvară din istorie, doi tineri din Bucureşti au sfidat frigul pentru o baie la copcă, fără niciun echipament de protecţie.

Vezi și

În cea mai geroasă zi de primăvară din istorie, doi tineri din Bucureşti au sfidat frigul pentru o baie la copcă, fără niciun echipament de protecţie. Unul din ei va fi chiar primul român prezent la un campionat mondial de înot în ape îngheţate.

Este doar o zi obişnuită pentru Dragomir, un tânăr de 33 de ani din Bucureşti. Afară sunt minus 10 grade Celsius, iar apa din Lacul Morii are doar un grad. Un peisaj glaciar, portrivit mai degrab pentru un pescuit la copcă, nu pentru o baie. 

Va fi primul român prezent la un campionat mondial de înot în ape îngheţate. Competiţia începe duminică în Estonia. La antrenamente nu vine niciodată singur.

Vali este fondatorul unui centru de nutriţie, iar în fiecare dimineaţă face baie în... lada grigorifică.

Valentin Bunea, fondator centru de nutriţie

Expunerea la frig creşte metabolismul, corpul consuma mai multe calorii, practic te expui la frig poti sa mananci mai mult fara sa te ingrasi.

Cei doi nu sunt singurii români prieteni cu gerul. În Constanţa, un tânăr a ieşit la jogging pe malul mării, în plin cod portocaliu de viscol.

Tot pe litoral, un profesor de karate le dă o lecţie de rezistenţă cursanţilor. Iar la Cheile Grădiştei, două luptătoare exersează în stratul gros de zăpadă.

Atenţie, însă! Medicii spun că expunerea la frig în condiţii extreme, în scop terapeutic, trebuie făcută doar sub supravegherea specialiştilor, pentru că distracţia se poate termina oricând cu o hipotermie. Sau un infarct.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Doi tineri din Bucureşti sfidează frigul! Fac baie la copcă, fără niciun echipament de protecţie