Antena Meniu Search
x

Al doilea român infectat cu coronavirus pe nava de croazieră din Japonia

Un al doilea român a fost contaminat cu COVID-19 pe nava de croazieră din Japonia. Este vorba de un angajat care a fost transferat la un spital din Tokyo. După 14 zile de carantină, sute de pasageri au fost debarcaţi astăzi de pe Diamond Princess.

de Redactia Observator

la 19.02.2020, 14:52

Vezi și
  • După 14 zile de carantină, sute de pasageri au fost debarcaţi de pe Diamond Princess
  • 542 de oameni de pe navă au fost infectaţi

Un al doilea român a fost contaminat cu COVID-19 pe nava de croazieră din Japonia. Este vorba de un angajat care a fost transferat la un spital din Tokyo. După 14 zile de carantină, sute de pasageri au fost debarcaţi astăzi de pe Diamond Princess. Sunt lăsaţi să plece doar cei care nu prezintă simptome asociate contaminării şi care nu intrat în contact cu bolnavii. Procesul de debarcare va dura însă câteva zile deoarece pe navă sunt peste 3.000 de pasageri.

542 de oameni de pe nava din Japonia au luat virusul COVID 19. Iar doi dintre ei sunt români. Cel de al doilea caz a fost confirmat în urmă cu scurt timp de MAE. Este vorba de un alt membru al echipajului care a fost transferat deja la o unitate medicală din Tokyo.

Starea lui de sănătate este bună, spun autorităţile. Coşmarul pare să continue şi pentru restul de 13 români care lucrează la bord. Pentru ei urmează o nouă perioadă de carantină de 14 zile care va începe abia când ultimul pasager va părăsi pachebotul.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

După două săptămâni timp în care au fost captivi pe nava considerată cel mai mare focar de contaminare, din afara Chinei, 500 de pasageri au fost azi debarcaţi.

Cu mască medicală la gură şi cu bagajele în mână, călătorii s-au grăbit către taxiurile şi autobuzele care îi aşteptau în portul Yokohama. Bucuria a fost mare.

Cei doi turişti români aflaţi la bord ar urma să se întoarcă în Europa cu un avion italian, alături de alţi cetăţeni din Uniunea Europeană.

Zborul ar putea fi programat în zilele următoare. Însă la sosire, cel mai probabil vor fi ţinuţi din nou, în carantină.

La nivel mondial, la aceasta oră, sunt peste 2.000 de morţi şi 75 de mii de bolnavi. Pentru a preveni răspândirea epidemiei, autorităţile ruse vor interzice temporar intrarea cetăţenilor chinezi pe teritoriul ţării.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Al doilea român infectat cu coronavirus pe nava de croazieră din Japonia