Antena Meniu Search
x

Donald Trump se va întâlni astăzi, în Biroul Oval, cu Barack Obama. Şi soţiile celor doi vor avea o întâlnire la Casa Albă

Barack Obama îl va primi joi pe succesorul său, Donald Trump, în Biroul Oval, pentru o întâlnire vizând să asigure tranziția lentă dorită de președintele american în exercițiu, a anunțat miercuri Casa Albă.

Barack Obama îl va primi joi pe succesorul său, Donald Trump, în Biroul Oval, pentru o întâlnire vizând să asigure tranziția lentă dorită de președintele american în exercițiu, a anunțat miercuri Casa Albă.

Barack Obama și soția sa, Michelle, îi vor primi pe Donald și Melania Trump la Casa Albă. Reuniunea dintre cel de-al 44-lea președinte al Statelor Unite și succesorul său, ales marți în dauna lui Hillary Clinton, va începe la orele 11.00 (16.00 GMT) și va fi urmată de scurte declarații de presă, a precizat executivul american.

La rândul său, Michelle Obama va avea în reședința de la Casa Albă o întrevedere cu Melania Trump care este pe punctul de a deveni prima "First Lady" de origine străină după aproape două secole. Jurnaliștii nu vor asista la această întâlnire.

Obama îi oferă lui Trump acces la "President's Daily Brief"

Sinteza zilnică a preşedintelui şi alte informaţii clasificate sunt disponibile preşedintelui-ales Donald Trump, vicepreşedintelui-ales Mike Pence şi altor membri ai echipei de tranziţie a lui Trump, a anunţat Casa Albă.

Este o favoare pe care fostul preşedinte George W. Bush i-a acordat-o preşedintelui Obama, vicepreşedintelui Joe Biden şi câtorva membri ai echipei lor în timp ce pregăteau tranziţia, a declarat Josh Earnest, un purtător de cuvânt al Casei Albe.

Rezumatul informaţiilor clasificate pe care preşedintele îl primeşte în fiecare dimineaţă este un document care se numeşte "President's Daily Brief".

Până când a obţinut victoria, marţi, Donald Trump a primit unele informaţii clasificate, însă nu acest document.

Earnest a declarat că acest gest face parte din eforturile preşedintelui Obama de a asigura o tranziţie lină a puterii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Donald Trump se va întâlni astăzi, în Biroul Oval, cu Barack Obama. Şi soţiile celor doi vor avea o întâlnire la Casa Albă