Antena Meniu Search
x

Dorin Cioabă, după ce au austriecii ne-au blocat aderarea la Schengen: "Vor fi numai pene de lebădă în toată Austria"

Dorin Cioabă, autointitulatul rege al romilor, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj amuzant după refuzul Austriei de a primi România și Bulgaria în Spațiul Schengen.

de Redactia Observator

la 09.12.2022, 12:28

autoproclamatul rege al romilor Dorin Cioabă
Dorin Cioabă, după ce au austriecii ne-au blocat aderarea la Schengen: "Vor fi numai pene de lebădă în toată Austria" - Facebook

"Vor fi numai Pene de lebădă în toată Austria ,pentru ce au făcut României.Au cautat-o cu lumânarea.Romi mei.nu puteți sa le aduceți in tara lebedele ca nu suntem în Schengen, dar le vom servi.la ei acasă. Sau pus cu cine nu trebuie.Asta le va durea cel mai tare", a scris pe Facebook Dorin Cioabă.

Mesajul face referire la o știre apărută în anii '90, potrivit căreia mai mulți romi din România ar fi mâncat lebedele de pe un lac din Viena. În anii 2000, povestea a fost reluată de presa britanică, însă după o anchetă cotidianul britanic The Sun s-a văzut nevoit să publice o dezmințire.

Postarea autointitulatului rege al romilor a strâns sute de distribuiri și aprecieri.

Aderarea României la Spațiul Schengen, blocată de Austria

11 ani de eforturi şi speranţe ruinate. Austria ne-a refuzat intrarea în Schengen, spre consternarea Uniunii Europene. În aceeaşi situaţie este şi Bulgaria. Doar croaţii au motiv să sărbătorească. Dar nu renunţăm, ne încurajează preşedintele Iohannis şi premierul Ciucă.

Vădit iritat de votul Austriei, Comisarul European pentru Afaceri Interne ne-a consolat şi a promis că aderarea României va fi prioritatea mandatului său. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Dorin Cioabă, după ce au austriecii ne-au blocat aderarea la Schengen: "Vor fi numai pene de lebădă în toată Austria"