Meniu
Search
x

Bărbatul din București care a infectat cel puțin 6 persoane riscă închisoarea

38 de cazuri de coronavirus sunt înregistrate la aceasta oră în România. Guvernul impune noi interdicţii. Dar totul depinde de cum ne comportăm fiecare dintre noi. Un singur individ care a mințit ca nu a ieșit din țară a îmbolnăvit deja alți cel putin șase oameni.

De Redactia Observator la 11.03.2020, 19:38
Vezi și

38 de cazuri de coronavirus sunt înregistrate la aceasta oră în România. Guvernul impune noi interdicţii. Dar totul depinde de cum ne comportăm fiecare dintre noi. Un singur individ care a mințit ca nu a ieșit din țară a îmbolnăvit deja alți cel putin șase oameni. Printre ei, propria nora care este însarcinată, nepotul de 3 ani și un medic. Alți 120 de oameni stau cu spaima bolii din cauza aceluiaşi bărbat.

Spitalul Ministerului de Interne, centrul Capitalei. O fortăreaţă din care nu se intră şi nu se iese. Jandarmi echipaţi cu măşti şi mănuşi de protecţie păzesc zi şi noapte clădirea în care ofiţerul pensionat de 60 de ani a fost diagnosticat cu coronavirus. Inclusiv un medic de acolo - primul din România - a luat virusul de la fostul poliţist. Toţi cei aflaţi în interior - peste 130 de oameni - aşteaptă rezultatele testelor, să vadă dacă sunt sau nu infectaţi.

De 48 de ore, Spitalul de Urgență MAI “Prof. Dr. Dimitrie Gerota” rămâne sub carantina totală. Medici și asistente sunt sub supraveghere și așa vor rămâne pentru cel puțin 24 de ore.

Ceva mai târziu, autorităţile au luat o decizie şi mai drastică.

Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne - Pacienţii şi personalul care sunt în spital vor rămâne în carantină timp de 14 zile.

Dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor

Două săptămâni închişi în spital, din cauza fostului ofiţer care a mințit şi a infectat astfel în cascadă cel puţin cinci oameni. Un medic gastroenterolog de la Spitalul Gerota, o angajată a ADP sector 4, pe nora lui, fiul şi nepotul de trei ani. Pentru că nu a recunoscut că a călătorit în Israel, bărbatul are acum dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor şi riscă inclusiv să facă închisoare între șase luni şi doi ani.

Klaus Iohannis, președintele României - Depinde de fiecare dintre noi să limităm efectele coronavirusului. Fac apel la responsabilizarea fiecăruia, respectaţi cu stricteţe măsurile luate de guvern şi protejaţi-vă pe dvs şi pe semenii dumneavoastră.

Cazul ofiţerului în rezervă arată clar de periculoasă e ignorarea măsurilor.

Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne - Au fost mulţi contacţi ai pacientului din spitalul respectiv, unii pozitiv.

De la Gerota, alarma a ajuns până la o şcoală unde învaţă peste 1.000 de copii. Vestea că femeia, mama unui copil din clasa I, a fost testată pozitiv a creat rumoare în școală. Unitatea de învățămant este acum dezinfectată.

Toţi elevii, profesorii şi părinţii vor fi testaţi.

Alarmă de coronavirus la Primăria București

Alarma s-a dat şi la Primăria Capitalei, unde lucrează nora fostului ofiţer, o tânără însărcinată. 

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei - Am închis Biroul de Evidenţă a Populaţiei începând de azi dimineaţă pentru că o colegă de la acest birou a anunţat în această dimineaţă faptul că s-a aflat în excursie în Israel cu bărbatul de 60 ani, fost ofiţer angajat la ADP Sector 4.

Cei 70 de angajati ai Serviciului Evidența Populației sunt acum direct amenințați de riscul de infectare cu coronavirus. Au fost trimiși acasa, desigur, iar birourile sunt dezinfectate.

Grav este că fostul poliţist ar fi intrat în contact cu peste 100 de persoane şi la sediul principal al ADP sector 4, aflat în incinta unui mall, acolo unde a împărţit mărţişoare.

Interesant este că la doar câţiva paşi de sediul ADP din centrul comercial se află inclusiv mai multe servicii ale Primăriei Sectorului 4. Surse din cadrul acestor birouri susţin că bărbatul ar fi luat contact cu ei în toată această perioadă de dinaintea internării.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Bărbatul din București care a infectat cel puțin 6 persoane riscă închisoarea