Video Dosar penal pentru moarte suspectă în cazul profesoarei din Oradea care a murit la câteva zile după rapel
Dosar penal pentru moarte suspectă, în cazul Adrianei Bunea, profesoara de 55 de ani, din Oradea, care a încetat din viaţă la câteva zile după ce s-a vaccinat cu serul Moderna. Femeia s-a simţit rău după rapel şi a ajuns la spital în comă. A murit câteva zile mai târziu, la Spitalul Judeţean Oradea.
- EDIŢIE SPECIALĂ Observator. Primele EXIT POLL-uri ale Alegerilor Prezidenţiale, ora 21:00, LIVE la Antena 1
- Un român de 100 de ani a votat la o secţie din Munchen
Dosarul penal in rem pentru moarte suspectă a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor.
Reamintim că Adriana Maria Bunea, profesoară la Liceul German "Friedrich Schiller", a murit joi, la la Spitalul Judeţean Oradea.
Ea fusese internată la spital luni, 8 martie. La câteva ore după rapelul cu vaccinul Moderna, starea femeii s-a înrăutăţit, apoi a intrat în comă.
Aşa a găsit-o echipajul şi de pe ambulanță, care a transportat-o de urgenţă la spital, unde a murit trei zile mai târziu.
Sâmbătă, Hadrian Liviu Borcea, şef UPU Oradea, a declarat că în urma analizelor, "a reieșit o acidoză metabolică severă, sugestivă pentru o intoxicație cu o substanță necunoscută".
Soţul spune că în ultimele două săptămâni Adriana Bunea s-ar fi simţit rău.
"Existau probleme de sănătate, dar erau minore. În ultimele două săptămâni, a făcut de cel puțin trei ori criză de fiere, dar am pus-o pe seama mâncărurilor. Inclusiv în ziua de luni, când s-a întâmplat ce s-a întâmplat, de dimineață nu s-a simțit bine, dar pe parcursul zilei și-a revenit, am mers la vaccin și acolo medicii au făcut un consult sumar și au spus dacă se poate face rapelul, cu toate că soția le-a spus că a avut o criză de fiere, dar că și-a revenit.
După administrarea primei doze, în ultimele săptămâni, se plângea destul de des că îi este frig, cu toate că în casă era foarte cald. O cunoștință medicală mi-a spus că este posibil ca organismul să fi luptat cu ceva, în acest interval de timp", a declarat Vasile Bunea.
Bărbatul nu consideră, însă, că există o legătură între administrarea rapelului și moartea soției lui.
"Dacă ar fi să spun ceva, aș spune doar că rapelul să fi fost un catalizator pentru ceva preexistent. Nu știu dacă au existat lucruri mărunte, iar aceasta a fost picătura care a revărsat paharul", a mai spus soțul profesoarei Adriana Bunea.
Valeriu Gheorghiță, după moartea profesoarei Adriana Bunea: "Nicio legătură cu vaccinarea"
Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a declarat că, din datele pe care le-a aflat din presă, nu există legătură între vaccinare și moartea profesoarei Adriana Bunea. Potrivit medicului, în cazul femeii a fost "cu siguranţă o afecţiune gravă, preexistentă, care a avut parcursul ei natural, din păcate".
Președintele CNCAV a spus că mulți români trec prin episoade critice din punct de vedere medical, existând și decese, dar ele nu sunt mediatizate pentru că nu au fost vaccinați, iar o corelare între procedura medicală și boală sau deces nu poate fi făcută.
"Din ce am observat eu, datele medicale prezentate în presă arătau o disfuncţie multiplă de organe care nu are cum să fie legată de vaccin, pentru că, din punct de vedere fiziologic nu se pot instala într-un timp atât de scurt acele disfuncţii multiple de organe. Cu siguranţă, era o afecţiune gravă, preexistentă, care a avut parcursul ei natural, din păcate.
Medical, nu este suficient de mult timp ca să contribuie într-un fel sau altul vaccinul.
Datele care sunt existente la acest moment arată o suferinţă preexistentă care a avut parcursul ei nefavorabil, fără nicio legătură cu vaccinarea cu cea de-a doua doză de la Moderna. Din păcate, sunt evenimente care ţin de evoluţia biologică a unor boli, cunoscute sau nu. Asta este evoluţia naturală, pe care nu o putem pune pe seama acestor vaccinuri", a precizat Valeriu Gheorghiță.
Președintele CNCAV a mai spus că există un cadru metodologic național prin care toate evenimentele adverse care apar după administrarea oricărui tip de vaccin și nu doar pentru cel împotriva Covid-19 trebuie sunt raportate către Agenția Națională a Medicamentului, indiferent dacă se ridică sau nu suspiciunea unei relații de cauzalitate.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰