Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Dosar cu semnături din campania 'Fără penali în funcţii publice', pierdut de o primărie din Arad. Edilul: 'Oricum nu erau multe'

Reprezentanţii Primăriei Pilu din judeţul Arad au pierdut dosarul cu semnături strânse de USR în campania "Fără penali în funcţii publice", care urmau să fie atestate, iar primarul dă vina pe viceprimar, însă spune că "nu e pagubă", pentru că "oricum nu erau prea multe".

de Redactia Observator

la 20.09.2018 , 15:00

Dosarul cu semnăturile 'Fără penali în funcţii publice', pierdut la Arad O primărie din Arad a pierdut dosarul cu semnăturile USR strânse în campania 'Fără penali în funcţii publice' - Mediafax Foto via Hepta

Reprezentanţii Primăriei Pilu din judeţul Arad au pierdut dosarul cu semnături strânse de USR în campania "Fără penali în funcţii publice", care urmau să fie atestate, iar primarul dă vina pe viceprimar, însă spune că "nu e pagubă", pentru că "oricum nu erau prea multe".

În judeţul Arad, iniţiativa USR "Fără Penali în funcţii publice" a strâns aproximativ 30.000 de semnături, dar în jur de 29.000 au fost depuse la cele 78 de unităţi administrativ-teritoriale, în vederea atestării calităţii de cetăţean cu drept de vot şi a domiciliului acestora.

Dosarele depuse la primăriile din judeţ, cu peste 8.000 de semnături, au fost recuperate, iar aproximativ 450 de semnături au fost invalidate, respectiv 5%.

Articolul continuă după reclamă

Reprezentanţii USR Arad spun că nu au întâmpinat probleme majore, ci doar "mici trivialităţi", pentru că unele primării nu au vrut "din prima" să ia dosarele, specificând că nu se ocupă de aşa ceva. Totodată, primăria de la Pilu a pierdut dosarul cu semnături în urmă cu aproximativ o săptămână.

”Punem incidentul pe seama incompetenţei şi harababurii care caracterizează în general administraţia locală. Nu vom depune plângere", a spus senatorul USR Arad Adrian Wiener.

Primarul comunei Pilu a recunoscut că a fost pierdut dosarul, însă a dat vina pe viceprimar.

"Vicele nu mai ştie unde a pus dosarul. Eu l-am văzut la un moment dat pe biroul dumnealui... Nu e pagubă, oricum nu erau prea multe, decât vreo 30", a declarat edilul Dan Drăgan, pentru News.ro.

Viceprimarul, Acs Tiberiu, s-a rezumat să spună că va căuta din nou dosarul, în speranţa că îl va găsi.

La scurt timp, dosarul cu semnăturile strânse de USR în comuna arădeană Pilu, în cadrul campaniei ”Fără penali în funcţii publice” a fost găsit, primarul afirmând că ”dosarul era băgat în alt dosar şi s-a făcut o căutare mai atentă”.

Semnăturile au fost atestate pe loc de către oficiali şi trimise cu maşina la USR Arad.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vă permiteţi să investiţi cel puţin 25 de lei pe zi?
Observator » Evenimente » Dosar cu semnături din campania 'Fără penali în funcţii publice', pierdut de o primărie din Arad. Edilul: 'Oricum nu erau multe'