Antena Meniu Search
x

Video Dosarul cu șină și copiile xerox vor dispărea. Instituțiile sunt obligate să găsească soluții pentru verificarea documentelor

Teancul de copii xerox care îngroașă celebrul dosar cu șină ar putea deveni istorie de la 1 ianuarie 2022. Până atunci, însă, românii stau la rând cu orele și bat zilnic drumurile, cu dosarele stufoase, pentru a-şi rezolva problemele.

de Adrian Obreja

la 15.11.2021, 09:12

Vezi și

La orice solicitare a unui serviciu public, dosarul conține, pe lângă cerere, și o sumedenie de copii xerox.

Dosarul cu șină va deveni istorie în România

Femeie: ”Dacă stăm bine și ne gândim, datele astea toate sunt găsite în calculator. Deci n-ar trebui să facem treaba asta. Pot fi găsite dar nu se deranjează”.

Indiferent despre ce solicitare vorbim, copiile nu lipsesc de pe lista documentelor necesare. 

Pe acelaşi subiect

Adrian Obreja, reporter Observator: ”Pentru certificatul de naștere al unui nou născut părinții trebuie să aducă actele de identitate (copie și original) certificatul de căsătorie (copie și original). Practic vorbim despre documente oficiale care pot fi verificate la instituțiile care le-au emis”.

Legea intră în vigoare de la 1 ianuarie 2022

Primăriile încearcă să găsească o soluție până la începutul anului viitor. 

Ovidiu Matache, purtător de cuvânt Primăria Galați: Sunt anumite tipuri de documente unde verificarea lor se poate face foarte foarte ușor și foarte rapid. În cazul altor documente, într-adevăr verificatul va necesita un timp”.

Legea care îi va scăpa pe români de sâcâitoarea alergătură cu dosarul în mână a fost promulgată de președintele României şi va intra in vigoare în 1 ianuarie 2022.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Dosarul cu șină și copiile xerox vor dispărea. Instituțiile sunt obligate să găsească soluții pentru verificarea documentelor