Antena Meniu Search
x

Video Dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul bărbatului plimbat 3 zile între spitale, până a murit de pneumonie

Val de anchete la Spitalul Judeţean Galaţi, după moartea unui bărbat care suferea de pneumonie. Acestuia i s-a refuzat internarea şi a fost pus pe drumuri timp de mai multe zile, chiar dacă avea trei teste COVID negative făcute unul după altul.

de Adrian Obreja

la 12.11.2021, 10:12

Vezi și

Adrian Obreja, reporter Observator: Pe lângă ancheta internă desfășurată acum în interoriul Spitalului Județean din Galați, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați s-au autosesizat și au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Ei trebuie să stabilească cine se face vinovat pentru moartea bărbatului. Acesta a fost plimbat mai multe zile de acasă la Spitalul Județean, de la Spitalul Județean la cel de Pneumoftiziologie și înapoi. Starea lui de sănătate s-a agravat de la o oră la alta. În cele din urmă a fost internat la Spitalul Județean, însă, după o noapte petrecută la ATI, a decedat. Familia acuza conducerea spitalului și cadrele medicale că nu au intervenit la timp cu antibiotic. Rudele au depus o plângere la Spitalul Județean și acum așteaptă un răspuns.

Filmul tragediei din Galați: plimbat 3 zile între spitale a murit

Bărbatul de 46 de ani din Galați a fost plimbat cu ambulanța două zile la rând între casă și spital și apoi între două spitale, până când a murit. Suferea de o banală pneumonie.

Adriana Chirilă, soție: În România în anul 2021 se moare de pneumonie? Se tratează de la copil până la oameni bătrâni.

Pe acelaşi subiect

Coşmarul familiei Chirilă a început pe 30 octombrie, când soţului Adrianei i s-a făcut rău. Avea dureri în piept şi s-a temut că nu cumva să aibă Covid, aşa că a sunat la 112. Pentru că i s-a făcut și mai rău, a luat un taxi și a plecat la Spitalul Județean.

Adriana Chirilă, soție: "Mergeți acasă și așteptați salvarea peste 2 zile". Ce era să facem să stăm să plângem la uşa spitalului?

A două dimineață starea bărbatul se agravase. A sunat iar la ambulanță. A fost dus la spital. De acolo a început calvarul.

Adriana Chirilă, soție: Jos în fața blocului i-au făcut test, negativ. În curtea spitalului alt test, negativ. Și i-au zis să aștepte. Afară în curtea spitalului pe bancă de la 8 jumate dimineța pânâ la 20.00.

Aşa că a plecat, din nou, acasă. La ora 23, a sunat la spital şi i s-a spus că este rezultatul testului e negativ. A trecut cu greu peste noapte, iar a două zi, pentru că tot nu îşi revenea, a chemat iar salvarea, care l-a dus la spitalul județean. Doar că nu a rămas aici.

Mihai Polinschi, SAJ Galați: După care tot pe 1, după amiază în jurul. Orelor 16, a fost transportat pentru consult, dus și întors la spitalul TBC.

Nici la spitalul TBC nu a fost internat. După trei drumuri în două zile cu ambulanța, trei teste covid negative, bărbatul n-a primit niciun tratament pentru pneumonia severă de care suferea. A fost internat într-un final la spitalul judeţean.

Adriana Chirilă, soție: Pe la 7 și 10 seară l-a dus la ATI. Marți dimineață a decedat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul bărbatului plimbat 3 zile între spitale, până a murit de pneumonie