Antena Meniu Search
x

Două femei, spulberate pe trecere, când se întorceau de la un priveghi. Şoferul de 71 de ani venea şi el de la o înmormântare

Accident mortal seara trecută pe o şosea din Bihor. Două femei şi-au pierdut viaţa după ce au fost spulberate de o maşină. Cele două se întorceau de la un priveghi, moment în care şoferul de 71 de ani, care venea și el de la o înmormântare, din Ungaria, le-a lovit din plin. Circulaţia a fost blocată mai bine de două ore pe drumul naţional, care leagă Oradea de Arad.

de Redactia Observator

la 30.01.2024, 08:00

Vezi și

Cele două femei ar fi traversat strada pe la trecerea de pietoni, însă şoferul, un bărbat din Oradea, susţine că femeile, de 73 şi 77 de ani, nu traversau regulamentar.

Reporter: Nu le-aţi văzut pe trecere?

Şofer: Nu pe trecere. 

Martorii, însă îl contrazic, şi spun că acestea ar fi traversat, totuşi, pe trecerea de pietoni. Impactul a fost atât de puternic, încât victimele au fost aruncate zeci de metri pe asfalt.

Pe acelaşi subiect

Martor: Avem un mort aici la capelă. Şi au venit femeile să treacă pe trecerea de pietoni, acolo sunt baticurile, alea două, baticurile de la femei. Una a fost aici. Undeva la 50 de metri. Cam aşa, pe una, pe una. 20 de metri. 

Localnicii dau vina pe un panou aflat pe marginea drumului, care reduce vizibilitatea șoferilor. Din această cauză, șoferul nu le-ar fi observat deloc pe femei, deoarece pe carosabil nu sunt urme de frânare.

Medicii au încercat să salveze victimele mai bine de o oră

Martor: Eu zic că nu a văzut sau nu ştiu.

Reporter: Deci înseamnă viteză oare?

Martor: Eu aşa zic, sau neatenţie. 

Medicii veniți la faţa locului au încercat să le resusciteze mai bine de o oră, însă victimele nu au putut fi salvate.

Băiatul uneia dintre victime: E maică-mea. A fost lovită pe trecerea de pietoni.

Reporter: Venea de la priveghi?

Băiatul uneia dintre victime: Da.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest și drugtest, rezultatele fiind negative. Bărbatul a fost dus, ulterior, la spital pentru o evaluare mai amănunțită. Polițiștii au deschis un dosar penal pentru omor din culpă și urmează să stabilească dacă cele două femei se aflau într-adevăr pe trecerea de pietoni, cum spun localnicii, sau au traversat printr-un loc nepermis.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Două femei, spulberate pe trecere, când se întorceau de la un priveghi. Şoferul de 71 de ani venea şi el de la o înmormântare