Antena Meniu Search
x

Dramă fără sfârşit într-o familie din Suceava! Fiul de 8 anişori a fost ucis de un şofer vitezoman, însă Poliţia nu-l poate acuza dintr-un motiv halucinant

Necazurile par să se ţină lanţ de o familie din Comăneşti, Suceava, care şi-a pierdut fiul în vârstă de 8 ani într-un accident rutier.

Necazurile par să se ţină lanţ de o familie din Comăneşti, Suceava, care şi-a pierdut fiul în vârstă de 8 ani într-un accident rutier. Tragedia s-a produs în 15 iulie şi, deşi trecut fix patru luni de la accident, nici măcar rezultatele necropsiei nu sunt depuse la dosar. 

Nu pentru că acestea nu ar fi finalizate, ci pentru că organul de cercetare penală, în speţă Poliţia, nu are bani să achite necropsia. Este vorba despre suma de 1.000 de lei, însă autopsiile se achită eşalonat, în ordinea vechimii.

În plus, la dosar nu a fost dispusă încă nici expertiza care trebuie să stabilească condiţiile exacte ale producerii accidentului.

Cum s-a produs tragedia

Pe acelaşi subiect

Pe 15 iulie, micuţul Dragoş Nistor, în vârstă de 8 ani, din Comăneşti, se afla în casa unor vecini ai părinţilor săi, unde se juca cu un alt copil. În jurul orei 14.00, sora acestuia, Trandafira Andreea, în vârstă de 19 ani, a mers după fratele ei, să-l aducă acasă. Doar 150 de metri au avut de mers cei doi pe marginea drumului. Suficient cât să se producă o tragedie.

Din primele cercetări făcute de poliţişti la faţa locului a rezultat că în jurul orei 14.45, un şofer în vârstă de 59 de ani, din municipiul Suceava, Mihai Tabarcea, aflat la volanul unui Seat Cordoba, a pierdut controlul asupra maşinii, deşi era ieşit de mult dintr-o curbă, autoturismul intrând pe contrasens şi lovindu-i pe cei doi, care se deplasau pe partea stângă a drumului public. Fata de 19 ani se deplasa pe jos, în timp ce băiatul era pe o bicicletă.

În urma impactului, fata a fost proiectată în gardul unei case, în timp ce băiatul a ajuns cu capul într-un stâlp. Dacă tânăra a scăpat cu leziuni uşoare, băiatul a fost găsit în stare de inconştienţă de personalul medical ajuns la locul accidentului.

Copilul a suferit un traumatism puternic la cap, cu un hematom intracranian, fiind operat de urgenţă. Starea copilului nu s-a îmbunătăţit, acesta fiind în comă de gradul IV până în ziua de 27 iulie, când a decedat.

Întrebări fără răspuns

Pentru părinţii loviţi de drama pierderii copilului au început să vină şi alte bătăi de cap care în mod normal nu ar trebui să existe.

Spitalul Judeţean Suceava i-a informat în scris că zilele de internare la Terapie Intensivă şi toate intervenţiile asupra copilului au un cost total de 20.800 de lei, care trebuie achitat în termen de 6 luni de zile. Grigori Nistor, tatăl copilului, a început să se intereseze de stadiul anchetei în cazul accidentului, dar şi din acest punct de vedere nu a primit veşti deloc bune.

Deocamdată, dosarul este înregistrat in rem, adică faţă de fapta de ucidere din culpă şi nu faţă de şoferul implicat. Pentru a se ajunge la punerea sub acuzare a şoferului este nevoie în principal de o expertiză care să stabilească în detaliu mecanismul de producere a accidentului rutier. Cel mai revoltător şi trist este însă că nici măcar rezultatul autopsiei nu este depus la dosar.

„Am fost în audienţă ieri (n.r. marţi) la un ofiţer-şef de la Poliţia Rutieră şi mi s-a spus să am răbdare, să aştept, pentru că nu există încă acces la raportul de necropsie. Am spus că aş plăti eu acest raport, mai ales că nu este vorba de o sumă aşa de mare, însă mi s-a spus că asta este treaba poliţiei şi poliţia va plăti, doar că trebuie să mai aştept”, a declarat bărbatul pentru monitorulsv.ro.

„Am avut cheltuieli de peste 20.000 de lei la înmormântare, aproape 10.000 de lei pentru monumentul de la cimitir, plus mi-au venit şi cheltuielile de spitalizare de peste 20.000 de lei. De unde să scot atâţia bani?”, se întreabă omul.

Abia după ce şoferul va fi trimis în judecată (dacă va fi găsit vinovat el de accident) şi se va finaliza procesul familia copilului va avea dreptul la despăgubirile pe care le va stabili instanţa. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Dramă fără sfârşit într-o familie din Suceava! Fiul de 8 anişori a fost ucis de un şofer vitezoman, însă Poliţia nu-l poate acuza dintr-un motiv halucinant