Antena Meniu Search
x

Cazul drogurilor din Marea Neagră: au fost două șalupe cu cocaină, spun localnicii

Localnicii din Delta Dunării dezvăluie secretele traficanţilor de cocaină! Vorbesc despre două şalupe pline cu droguri, echipate cu motoare puternice şi pregătite să ducă stupefiantele pe uscat.

de Redactia Observator

la 13.04.2019, 21:04

Vezi și

Localnicii din Delta Dunării dezvăluie secretele traficanţilor de cocaină! Vorbesc despre două şalupe pline cu droguri, echipate cu motoare puternice şi pregătite să ducă stupefiantele pe uscat. Una dintre bărci le-ar fi scăpat printre degete autorităţilor, susţin martorii. Nimeni nu ştie ce s-a întâmplat cu ea. În lipsa unui sistem de supraveghere care să îi depisteze pe traficanţi, cocaina putea fi descărcată oriunde pe malul Dunării, odată trecută de gura de intrare, pe sub privirile poliţiştilor.

”Au fost două şalupe. Una s-a dus la fund. Şi aşa a fost dintotdeauna”, spune un localnic.

Două şalupe pline cu droguri ar fi trecut pe sub ochii autorităţilor, susțin oamenii care locuiesc în zonă. Doar una a mai fost găsită - eşuată la mal. Cealaltă a dispărut pur şi simplu, şi nu e exclus ca drogurile să fi ajuns pe uscat şi, de acolo, spre vestul ţării, fără ca nimeni să-i oprească pe traficanţi.

(Reporter): S-a vehiculat foarte mult că ar fi vorba despre o cantitate mai mare. Şi că ceea ce aţi descoperit este, de fapt, o parte din cantitatea totală. Cam cât ar fi cantitatea totală?

FELIX BĂNILĂ, Procuror-șef DIICOT: Nu putem nici confirma, nici infirma asa ceva.

În Sfântu Gheorghe, toţi îi cunosc pe cei care pregăteau transportul cocainei. Timp de cinci zile, au bătut satul în lung şi în lat.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Şi chiar şi-au modificat şalupele în port, la vedere, spun localnicii. Le-ar fi dotat cu motoare de 250 de cai putere, rar întâlnite în zonă. Barca în care un pescar ne duce acum la gura de vărsare a dunării în mare, aproape de locul naufragiului, are o putere de 100 de cai.

(Reporter): 250 de cai sunt motoare mari pentru oamenii de aici?

(Pescar): Sunt mari, pentru transport.

(Reporter): Şi pentru mare, fac faţă?

(Pescar): Îţi trebuie motor puternic, ca să ridici barca.

Ambarcaţiunile care au adus drogurile dinspre mare spre uscat arătau ca ale unor pescari. Undiţe şi truse nou-nouţe camuflau transportul de cocaină.

Dacă ar fi reuşit să intre pe braţul Sfântu Gheorghe, traficanţii ar fi adus marfa cel puţin până în zona Murghiol. Exist si a doua varianta, prin care se poate ajunge până la lacul Reazem, acolo unde au fost create canale.

Drumul traficanţilor s-a oprit însă într-o zonă unde marea le întinde o capcană celor neexperimentaţi.

(Pescar): Aici este un fel de recif natural de nisip. Şi stânga, şi te loveşti. Trebuie să ştii zona.

(Reporter): S-a lovit de reciful respectiv?

(Pescar): Da, loveşte rău barca.

La două săptămâni de la descoperirea drogurilor din Sfântu Gheorghe, ieşirile spre mare sunt păzite 24 din 24 de ore.

Oficial, până acum, procurorii au confirmat că au găsit puţin peste o tonă de droguri în barca scufundată la Sfântu Gheorghe. Alte 300 de kilograme de cocaină au fost aduse de curenţi la mal, pe litoralul românesc şi bulgăresc.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Cazul drogurilor din Marea Neagră: au fost două șalupe cu cocaină, spun localnicii