Antena Meniu Search
x

Dronele ruseşti nu au trecut prin spațiul aerian al României. MApN nu confirmă ipoteza că părţi dintr-o dronă rusă au căzut pe teritoriul ţării

Război în Ucraina. Dronele utilizate de Rusia în atacurile care au vizat porturile ucrainene Izmail și Reni nu au intersectat spațiul aerian al României, a anunțat joi Ministerul Apărării Naționale. 

de Redactia Observator

la 03.08.2023, 17:29

Dronele ruseşti nu au trecut spațiul aerian al României. MApN nu confirmată ipoteza că părţi dintr-o dronă rusă au căzut pe teritoriul ţării
Explozie în portul Izmail după un atac al ruşilor - Observator

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că, până la acest moment, nu au fost identificate elemente concrete care să probeze ipoteza că părţi dintr-o dronă implicată în atacurile executate marţi de Rusia împotriva infrastructurii portului ucrainean Izmail au căzut accidental pe teritoriul României. Clarificările vin ca reacţie la informaţiile transmise de reprezentanţii autorităţilor comunei Ceatalchioi din Tulcea.

O echipă de specialişti din cadrul Forţelor Aeriene Române s-a deplasat la Ceatalchioi în Tulcea

Potrivit MApN o echipă de specialişti din cadrul Forţelor Aeriene Române s-a deplasat joi la faţa locului pentru a investiga situaţiile semnalate. Până la acest moment nu au fost identificate elemente concrete care să probeze ipotezele vehiculate.

În ceea ce priveşte situaţia generată de atacurile executate în ultima săptămână, care au vizat elemente de infrastructură portuară ucraineană din localităţile din Izmail şi Reni, "din evaluările structurilor cu responsabilităţi ale Ministerului Apărării Naţionale nu au fost identificate ameninţări militare directe la adresa teritoriului naţional sau apelor teritoriale ale României".

Pe acelaşi subiect

"Dronele utilizate de Federaţia Rusă în aceste atacuri ilegale şi nejustificate nu au intersectat în niciun moment spaţiul aerian al României", subliniază MApN.

De asemenea, Ministerul român al Apărării adaugă că a întărit măsurile de vigilenţă, "monitorizând permanent spaţiul naţional terestru, maritim şi aerian, stabilite prin planurile naţionale şi aliate şi cooperează cu structurile NATO pentru consolidarea apărării pe întregul flanc estic şi descurajarea oricăror agresiuni împotriva teritoriului aliat".

Ruşii distrug şi porturile ucrainene de la Dunăre

Rusia a bombardat marţi din nou Ucraina, la doi paşi de România. Trupele lui Putin au atacat cu drone oraşul Izmail, un port-cheie din care grânele din ţara vecină sunt transportate cu barje spre Constanţa. Mai multe depozite de combustibil şi silozuri au fost distruse iar incendiile izbucnite nu au putut fi stinse nici măcar după 12 ore. Echipa Observator a surprins o explozie uriaşă în timp ce filma pe Dunăre. Preşedintele Klaus Iohannis consideră acţiunea militară a Moscovei drept crimă de război. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Dronele ruseşti nu au trecut prin spațiul aerian al României. MApN nu confirmă ipoteza că părţi dintr-o dronă rusă au căzut pe teritoriul ţării