Antena Meniu Search
x

Galerie foto "Drum lin către îngeri". Iulian, unul dintre tinerii morți în accidentul din Iași, urma să se căsătorească. Abia venise din Germania

Doi tineri și-au găsit sfârșitul, noaptea trecută, într-un cumplit accident de circulație la Șcheia, în județul Iași. Iulian (21 de ani) și Eduard (15 ani) au murit pe loc, după ce mașina în care se aflau, un Volkswagen, s-a izbit violent de un stâlp de electricitate de pe marginea drumului, iar apoi s-a oprit în gardul unei case. Autoturismul a fost condus de un băiat de 17 ani, care nu deține permis de conducere și care este singurul supraviețuitor al tragediei, potrivit polițiștilor. 

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 30.04.2023, 14:36

Pentru Iulian și Eduard, medicii nu au mai putut face nimic. Tânărul de 21 de ani și prietenul lui mai mic, de doar 15 ani, au rămas blocați între fiarele mașinii în urma impactului violent, mașina fiind răsturnată pe cupolă. Când au ajuns la fața locului, echipajul de prim-ajutor a încercat manevre de resuscitare, însă fără succes, cei doi tineri fiind declarați decedați. 

Andrei, al treilea tânăr din mașină, un adolescent de 17 ani, este singurul supraviețuitor. De altfel, el a fost cel care s-a aflat la volanul mașinii, în momentul producerii accidentului, potrivit polițiștilor. Băiatul a ieșit singur din autoturism, fiind găsit de salvatori în stare de șoc. A suferit mai multe fracturi și a fost transportat cu ambulanța la spital. 

Mașina ar fi fost luată de tineri fără acordul proprietarului

Apelul la 112 a fost făcut puţin după ora 3 dimineaţa. "Aseară în jurul orei 03.15 Dispeceratul integrat ISU - SMURD - SAJ Iași a fost anunțat prin SNUAU 112 despre producerea unui accident rutier în localitatea Șcheia, comuna Al. I. Cuza, județul Iași, unde un autoturism a intrat într-un stâlp și sunt 3 victime conștiente, dintre care 2 sunt încarcerate. De urgență au fost direcționate o autospecială de intervenție cu modul de descarcerare și acordare a primului ajutor și un echipaj de prim ajutor calificat din cadrul Secției de Pompieri Târgu Frumos, iar de la SAJ Iași au fost direcționate 2 echipaje medicale. La ajungerea forțelor de intervenție la locul evenimentului rutier, autoturismul se afla răsturnat pe cupolă, 2 victime erau inconștiente încarcerate, iar cea de-a treia victima era conștientă, în stare de soc, cu diverse fracturi, fiind preluată de către un echipaj medical SAJ. Cele două victime au fost descarcerate și s-au aplicate manevre de resuscitare. Din nefericire cele două victime au fost declarate decedate", a informat ISU Iași. 

Pe acelaşi subiect

Potrivit polițiștilor, mașina implicată de accident ar fi fost luată de tineri fără acordul proprietarului. "La data de 29 aprilie a.c., în jurul orei 03:30, polițiștii au fost sesizați prin apel unic de urgență 112 despre un accident rutier mortal, pe DJ 208M, pe raza localității Șcheia. Din verificările efectuate a rezultat faptul că un autoturism ar fi intrat într-un stâlp electric, apoi într-un gard, o persoană fiind rănită, iar alte două au decedat. În urma verificărilor, s-a stabilit faptul că persoana care ar fi condus autoturismul, nu ar deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ. Totodată, din verificări a rezultat faptul că autoturismul care se afla parcat pe un teren de pe raza comunei Alexandru Ioan Cuza, având cheile în contact, ar fi fost sustras fără acordul proprietarului", au transmis reprezentanții IPJ Iași.

Polițiștii au deschis o anchetă în acest caz și efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă. 

Iulian urma să se căsătorească

Iulian, unul dintre tinerii care și-au pierdut viața în accidentul din Șcheia, avea doar 21 de ani și urma să se căsătorească. Înainte de Paște, revenise din Germania și urma să se căsătorească.

Nu voia să mai plece din țară. El și cumnatul său puseseră pe picioare o stână, iar tânărul avea în plan să construiască o cabană. Până atunci, dormea în mașina viitorului socru. Omul le-a dat băieților autoturismul doar pentru a se adăposti în ea. Nu știa că tinerii vor circula cu ea, mai ales că niciunul dintre ei nu avea permis de conducere.

- Articol realizat cu ajutorul informațiilor și imaginilor obținute de reporterul Observator Clara Mihociu -

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » "Drum lin către îngeri". Iulian, unul dintre tinerii morți în accidentul din Iași, urma să se căsătorească. Abia venise din Germania