Destinații turistice din Grecia: Evia, a doua mare insulă a țării
Drumurile românilor duc spre Grecia, vara asta. Cine îşi petrece măcar o vacanţă acolo, vrea să se întoarcă.
Drumurile românilor duc spre Grecia, vara asta. Cine îşi petrece măcar o vacanţă acolo, vrea să se întoarcă.
După Paralia Katerini, ne continuăm aventura cu autocarul în Evia, a doua cea mai mare insulă a Greciei, după Creta. Evia este legată de continent prin două poduri. Dar se poate ajunge şi cu feribotul. Până acum câţiva ani, era o destinaţie pentru grecii care veneau din marile oraşe, să-şi găsească aici liniştea. Acum, este un paradis pentru turiştii care visează la plaje cochete şi preţuri mici.
Maria, reprezentat unităţi cazare Grecia:
Românii sunt o ţintă foarte importantă în Evia, mai ales în zona de sud a insulei. Sunt turişti foarte buni şi ştiu cum să îşi petreacă timpul în Evia.
- Gropile din asfalt îi costă pe șoferi, dar și pe autorități: amenzi de până la 20.000 de lei
- Sudul ţării, inclusiv Capitala, sub cod galben de ninsori. Cum se circulă pe drumurile din ţară
- Hoţi din Botoşani, pericol pentriu şoferi. Au furat stâlpii de susţinere pentru plasele anti-zăpadă
- Cinci dintre agresorii care l-au ucis în bătaie pe Marian, reținuți. Rudele fostei soții l-au lovit cu toporul...
- Cazul Caracal, în cinema. "Alexandra" spune altfel povestea tinerei ucise de Dincă, în timp ce aștepta salvarea:...
Şi pe ce să îşi cheltuiască banii. Evia are multe surprize.
John Frank Zafiris, reprezentantul unei unitati hoteliere din Evia:
Excursii, atletism, ciclism, activităţi de kitesurfing şi, evident, scufundări. Preţurile sunt, aş spune, chiar mici dacă faci o comparaţie cu întreaga piaţă din Grecia, pentru că este o destinaţie nouă.
Cel mai ieftin sejur pe insulă cu autocarul, timp de şase zile, costă 359 de lei de persoană şi include mic dejunul, cazarea şi transportul. Pentru transferul cu feribotul veţi mai plăti cinci euro.
Un tărâm de vis al Eviei de Sud este moşia Montofoli. Construcţia proprietăţii a început în urmă cu 2000 de ani. Au ajuns aici francii, otomanii, iar astăzi este deţinută de unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din Grecia.
Pe timpul verii, casa, livezile, dar şi podgoriile se pot închiria cu 150 de euro pe zi. Panorama spre mare este inclusă în preţ.
Lăsăm în urmă aceste peisaje şi ne continuăm călătoria spre Kefalonia. Facem o oprire într-un loc ideal pentru fotografii - canalul Corinth. În porturile greceşti a început deja forfota sezonului.
După un drum spectaculos, printre serpentine, gazdele noastre din Kefalonia ne întâmpină cu dansuri locale. Iar seara se încheie cu aplauze.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰