Antena Meniu Search
x

Video Dubla sinucidere din Hunedoara. Ce i-ar fi reproşat părinţii uneia dintre fete înainte de gestul extrem

Informaţii noi în cazul celor două fete de 15 ani din Uricani care s-au sinucis împreună sâmbătă într-o fabrică părăsită. Cu o seară înainte, una dintre ele a sunat la poliţie să reclame un scandal monstru în familie, spun surse din anchetă. Cearta ar fi pornit tocmai de la comportamentul adolescentei: părinţii îi reproşau că lipseşte mereu de acasă şi că a deprins obiceiuri periculoase din cauza anturajului.

de Redactia Observator

la 11.12.2023, 19:48

Vezi și

Cazul fetelor din Hunedoara care s-au sinucis. Poliţiştii care au intervenit au considerat că nu a fost violenţă în familie, deci nu era atribuţia lor. Surse din anchetă spun că agenţii au anunţat Protecţia Copilului şi au plecat. Primarul spune, însă, că nu a fost primită o sesizare oficială.

Apel la 112, înainte de sinucidere

"Sunt cunoscute ca familii normale, n-au ieşit în evidenţă în mod deosebit decât ca fiind chiar familii normale, oneste", a declarat Dănuţ Buhăescu, primar Uricani.

Apelul la 112 a venit vineri seară, aproape de miezul nopţii. A doua zi, adolescenta a fost la o petrecere unde s-a întâlnit cu fata de 15 ani împreună cu care s-a sinucis câteva ore mai târziu. O tragedie care îi surprinde pe apropiaţi.

Pe acelaşi subiect

Profesorii lor nu au observat să fi fost îngândurate sau supărate. Iar liceele lor nu au specialişti care să monitorizeze elevii. "Noi avem consilier şcolar, există consilier şcolar. Nu avem psiholog. E o diferenţă. Consilierul şcolar are alte atribuţii, nu este psiholog", a precizat Sandu Dumitru, director liceu.

Tragedia din Hunedoara, un semnal de alarmă

Drama scoate la lumină o situaţie des întâlnită în România - ruşinea de a duce copiii la psiholog. Caz în care părinţii trebuie să gestioneze singuri situaţiile de criză foarte delicate în cazul adolescenţilor. "Să nu-i lăsăm şi să le punem etichete că sunt într-un fel sau altul. Ci să-i luăm ca pe nişte copilaşi, că asta sunt, chiar dacă nu mai arată ca nişte copii, tot nişte copii sunt", spune Gabriela Maalouf, psiholog.

Ancheta urmează să stabilească circumstanţele exacte care au dus la moartea fetelor. Există indicii că ar fi fost victime ale bullyingului. Analizele de laborator vor arăta şi dacă fetele consumaseră substanţe interzise. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Evenimente » Dubla sinucidere din Hunedoara. Ce i-ar fi reproşat părinţii uneia dintre fete înainte de gestul extrem