Antena Meniu Search
x

Video "Dumnezeu a avut nevoie de un înger şi l-a ales pe Denis". La 17 ani, cu tot viitorul în faţă, tânărul fotbalist a murit cu artera femurală retezată într-o ţepuşă de fier

Un tânăr campion la fotbal din Buzău şi-a pierdut viaţa după ce s-a rănit grav la un picior. Băiatul de 17 ani a sărit gardul şcolii, pentru a recupera o minge, iar o ţepuşă de fier beton i s-a înfipt în zona inghinală. Denis a pierdut mult sânge şi a ajuns în stare critică la Spitalul Floreasca din Capitală. Medicii i-au amputat piciorul în încercarea de a-l salva, dar în cele din urmă au fost nevoiţi să constate decesul. 

Cosmina Balint
de Cosmina Balint

la 19.06.2023, 09:13

Vezi și

Joi seara, Denis juca fotbal împreună cu alţi copii pe uliţă, în localitatea Cochirleanca, din judeţul Buzău. La un moment dat, mingea a ajuns în curtea şcolii, iar el s-a oferit să o aducă înapoi. "Aici era gardul peste care tânărul a încercat să sară, ca să recupereze mingea de fotbal din curtea școlii. A făcut o mişcare greşită însă, și a rămas înțepenit într-un fier ascuţit", arată Cosmina Balint, reporter Observator.

Denis a murit după ce a vrut să sară gardul şcolii, după mingea de fotbal

"I-a alunecat piciorul și a căzut cu capul în jos și s-a agățat... El s-a ridicat, a strigat să sunăm la ambulanţă. Noi am creut că e o glumă, după am văzut că e foarte serios. S-a pus jos şi a leşinat", povesteşte o martoră. "S-a înjunghiat undeva în partea inghinală, la artera femurală. Şi-a tăiat-o, şi-a smuls-o. Ambulanţa a venit cam după 40 de minute", adaugă un martor.

Primul ajutor i-a fost acordat de o asistentă de la UPU care locuieşte în zonă şi pe care copiii au chemat-o când puştiul a leşinat din cauza hemoragiei puternice. "N-a avut putere să vorbească, doar i-am zis: Te rog, strânge-mă de mână dacă mă auzi. M-a strâns de mână. I-am făcut pansament compresiv acolo, la nivelul plăgii, până a venit ambulanţa", spune Elena Putinică, asistent UPU Buzău.

Pe acelaşi subiect

Medicii i-au amputat piciorul, dar cu toate eforturile nu i-au putut salva viaţa

O ambulanţă l-a preluat şi l-a transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Buzău. A intrat în operaţie timp de şase ore. "S-au făcut toate manevrele imediat după ce a fost adus în UPU, a fost imediat introdus în sala de operaţie, s-au încercat manevrele pentru oprirea hemoragiei, iar după aceea s-a luat legătura la Bucureşti pentru transfer", a declarat Claudiu Damian, manager Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău.

Tânărul a ajuns la spitalul Floreasca în noaptea de joi spre vineri, în stare critică. Şi aici medicii l-au operat mai multe ore şi i-au făcut nemeroase transfuzii. Au fost nevoiţi chiar să îi amputeze piciorul. Cu toate eforturile doctorilor, Denis a murit ieri. "N-avem cuvinte. Dumnezeu a avut nevoie de un înger şi l-a ales pe Denis", spune un vecin. "Toţi îl iubeau şi din cauza asta toată comunitatea este foarte îndurerată", adaugă un localnic.

Ultimul interviu cu Denis, o speranță a fotbalului din Buzău

Denis era elev în clasa a unsprezecea la Liceul Sportiv din Buzău, unde a încheiat anul cu media 9.40. Era o speranță a fotbalului buzoian. Devenise campion jueţean la U19 şi visa la o carieră strălucită de sportiv.

Ultimul interviu cu el a fost în urmă cu două săptămâni: "Mulţumim susţinătorilor noştri care au venit în număr foarte mare, mulţumesc echipei în primul rând, pentru că a luptat foarte mult". Recent, devenise campion județean la fotbal U19 și era un model pentru prietenii și tinerii de vârsta sa. Acum, familia şi rudele se pregătesc de înmormântare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » "Dumnezeu a avut nevoie de un înger şi l-a ales pe Denis". La 17 ani, cu tot viitorul în faţă, tânărul fotbalist a murit cu artera femurală retezată într-o ţepuşă de fier