Antena Meniu Search
x

Video După 19 ani în care a fost legată cu sfoara și forțată să facă trucuri, ursoaica Masha și-ar redobândi libertatea la Zărnești

După aproape două decenii de captivitate, ursoaica Masha are șansa unui nou început. Soarta i-a fost să fie animal de circ încă de când era pui, timp în care a îndurat cele mai chinuitoare condiții. Ursoaica din Ucraina ar urma să fie transferată la Rezervația Naturală de la Zărneşti. Însă, situația tensionată din ţara vecină amână planul de salvare.

de Redactia Observator

la 18.02.2022, 13:22

Vezi și

Așa arată Masha, ursoaica care se poate bucura, în sfârșit de natură și de libertate. Curioasă să-și descopere noua viață, inspectează încă temătoare sanctuarul din Ucraina, care îi este casă provizorie. Timp de 19 ani, femela a fost ținută legată cu o sfoară și forțată să facă trucuri la circ. O viață, de altfel, umilitoare pentru un animal sălbatic. 

Cristina Lapis, preşedinta Asociaţiei Milioane de Prieteni şi fondatoarea Sanctuarului de Urşi Libearty de la Zărneşti: A trăit într-o cușcă, într-un camion, cu care s-a plimbat din localitate în localitate, cu botniță. A fost pusă să danseze, să facă fel de fel de scamatorii. 

Sanctuarul Libearty de la Zărnești face demersuri pentru a-i oferi Mashei o casă permanentă în România, ferită de orice chin, sub cerul fară gratii. Însă, situația din Ucraina face momentan imposibil transferul. 

Cristina Lapis: Sperăm că la 1 martie, ca o bucurie de venire a primăverii să ajungă și ea aici, să se poată bucura împreună cu ceilalți urși de o viață normală. 

Suferința Mashei a stârnit compasiune și a înduioșat o lume întreagă. 

Copil: Nu înțeleg cum de un om ar putea să le facă așa ceva. Mi se pare foarte crud. 

Mamă: Sperăm să se reușească, să-l aducă aici, unde văd că sunt bine îngrijiți și au tot ce le trebuie. 

În Europa de est este încă o practică comună ca urșii, leii sau tigrii să fie ținuți în captivitate pentru amuzament, iar multe dintre aceste animale rămân afectate toată viața. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » După 19 ani în care a fost legată cu sfoara și forțată să facă trucuri, ursoaica Masha și-ar redobândi libertatea la Zărnești