Antena Meniu Search
x

24 de ore de vreme rea, cu victime și pagube. Trei oameni au fost răniţi în Bucureşti

În capitală, unde rafalele puternice au smuls un acoperiş şi l-au aruncat peste maşini. Peste 50 de copaci s-au prăbuşit numai în capitală.

Vezi și

În capitală, unde rafalele puternice au smuls un acoperiş şi l-au aruncat peste maşini. Peste 50 de copaci s-au prăbuşit numai în capitală. Şi au stricat mai bine de 40 de maşini. Vântul puternic a ucis şi un biciclist, în Timiş, într-un mod incredibil - l-a împins sub o maşină.

Codul gaben de vânt şi ploi a lăsat urme în Bucureşti. 50 copaci luaţi de vânt au distrus 40 de maşini. Un arbore căzut a rănit şi un şofer de taxi.

În Bucureşti, dar şi în Ilfov, ploile au inundat străzile şi au făcut traficul imposibil.

Forţa vântului în sud a trecut de 70 km/h, iar în termometre n-au fost mai mult de 13 grade. Vântul şi ploile au avut puterea unui cod portocaliu în cinci judeţe din ţară. În Bucegi, la peste 2000 de metri, zăpada a atins jumătate de metru.

Un aer mediteranean a schimbat radical vremea în 24 de ore. Au căzut peste 80 de litri de apă pe metrul pătrat la Sinaia, Câmpina sau Slănic Prahova. Transalpina a fost închisă din cauza zăpezii. Pe munte, temperatura resimţită a fost şi de minus 10 grade.

Iar riscul poate fi mortal. În Timiş, vântul puternic a aruncat un biciclist în faţa unei maşini, iar şoferul n-a mai putut să-l evite. Vremea a închis porturile de la mare şi a amânat curse aeriene. Pe aeroportul din Craiova, au fost pasageri care au aşteptat să plece spre Bologna sau Roma chiar şi şapte ore.

Vântul, frigul şi ploaia sunt de sfârşit de octombrie. Neobişnuită este doar trecerea bruscă de la peste 20 de grade la un grad, de exemplu, cât s-a înregistrat astăzi la Bistriţa.

Iar în unele oraşe, a blocat chiar şi misiunile ambulanţelor. În Braşov, două maşini de intervenţie au fost distruse după ce un copac a căzut peste ele.

OANA CATRINA, meteorolog:

Maine contam pe o ameliorare semnificativa a vremii. Joi asistam la o incalzire in toata tara, maxime intre 10 si 23 de grade.

Din cauza vremii, Patriarhia a amânat pentru joi Procesiunea "Calea Sfinţilor", ce urma să aibă loc astăzi în Bucureşti, în cadrul zilelor prilejuite de pelerinajul la moaştele Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » 24 de ore de vreme rea, cu victime și pagube. Trei oameni au fost răniţi în Bucureşti