Antena Meniu Search
x

Video După Italia, şi Franța ar putea bloca exporturile de vaccin Covid-19

Franța a declarat vineri că ar putea urma Italia, blocând transporturile externe de vaccin Covid-19, pe măsură ce cresc îngrijorările cu privire la stocurile naţionale de vaccin.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 05.03.2021, 19:02

Franţa ar putea bloca exporturile de vaccin Covid-19, după decizia Italiei - Profi Media

Franţa ar putea opri exporturile de vaccin Covid-19

Comentariile ministrului francez al sănătății, Olivier Véran, au apărut a doua zi după ce Roma a blocat exportul a 250.000 de doze de vaccin Covid-19 AstraZeneca spre Australia.

"Desigur, înțeleg ce a făcut Italia. Am putea face același lucru", a spus Véran în timpul unui interviu, citat de CNN.

Un purtător de cuvânt al premierului italian Mario Draghi a declarat pentru CNN că Italia și Comisia Europeană au convenit asupra acțiunii.

Este pentru prima dată când astfel de măsuri UE sunt utilizate pentru vaccinuri. Lanțul de aprovizionare al AstraZeneca include o fabrică în Anagni, Italia.

"Discutăm îndeaproape cu italienii, precum și cu toți partenerii noștri europeni pentru a avea o abordare europeană în această privință. Încă din prima zi, Franța a crezut într-o abordare comună europeană" a spus Véran.

La sfârșitul lunii ianuarie, o dispută a izbucnit între UE și AstraZeneca cu privire la întârzierile vaccinului, după ce compania a informat blocul comunitar că va livra zeci de milioane de doze mai puține decât cele convenite până la sfârșitul lunii martie.

Ulterior, Comisia Europeană a adoptat noi măsuri care conferă statelor membre puterea de a restricționa exportul de vaccinuri în afara blocului, în anumite situații.

Italia a justificat invocarea puterilor prin citarea întârzierilor AstraZeneca în furnizarea vaccinului către Italia și UE și menționând că Australia nu este considerată de către UE o națiune „vulnerabilă” față de Covid-19.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » După Italia, şi Franța ar putea bloca exporturile de vaccin Covid-19