Antena Meniu Search
x

Atenţie la salata verde gata ambalată! Pusă la microscop, i-a lăsat pe oamenii de ştiinţă fără cuvinte (Video)

Chiar medicii recomandă ca în aceste zile, dieta noastră să fie bazată mai mult pe legume şi fructe.

Vezi și

După masa de Crăciun, trebuie să-i facem loc celei de Revelion. Cum? Cu salate. Chiar medicii recomandă ca în aceste zile, dieta noastră să fie bazată mai mult pe legume şi fructe. Şi cum afară e iarnă şi salata verde nu mai creşte în grădină, o găsim pe rafturile magazinelor. La fel de verde, dar ambalată. Şi poate credeţi că aşa e mai igienic. Doctorii nu sunt de aceeaşi părere.

Tocmai punga poate transforma salata verde din deliciu plin de vitamine în bombă pentru sănătate. Au demnonstrat-o chiar oamenii de ştiinţă de la Universitatea Leicester, care au făcut un experiment. Au ambalat salata proaspăt culeasă din grădină şi au lăsat-o în pungă, câteva zile. Au pus acolo totuşi şi 100 de tulpini de Salmonella. Când au desfăcut ambalajul şi au pus salata sub microscop, au rămas fără cuvinte. Numărul germenilor a atins o sută de mii.

Aşa că oamenii de ştiinţă au conchis. Mediul umed şi închis, combinat cu nutrienţii din salată favorizează o dezvoltare accelerată a bacteriilor, care, multe din ele, pot fi devastatoare pentru organism. Gândiţi-vă doar cum ar fi ca în momentul ambalării salatei, o tulpină de E-coli să se strecoare pe frunzele verzi.

După ce o desfacem s-ar putea să ne luptăm cu zeci de mii de germeni şi, o spun tot specialiştii, nici după spălare s-ar putea să nu scăpăm de ei. Ce se poate întâmpla dacă îi înghiţim? De la banale toxinfecţii alimentare, pe care, să spunem că le putem învinge cu un tratament simplu, până la infecţii severe ce necesită internarea în spital şi, chiar moarte.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Atenţie la salata verde gata ambalată! Pusă la microscop, i-a lăsat pe oamenii de ştiinţă fără cuvinte (Video)