Antena Meniu Search
x

Durerea unei mame care și-a găsit fiul decapitat de o rachetă rusească: "Am căzut în genunchi și am început să țip"

Yana Kovaliova din Verkhniotoretske, în apropiere de Donețk, a vorbit cu jurnaliștii occidentali despre momentul în care și-a găsit fiul de 18 ani, Mark, mort în mijlocul străzii, după ce a fost decapitat de șrapnelul aruncat de o rachetă rusească. Alături de fiul Yanei se afla iubita acestuia, Katarina, care și-a pierdut viața la scurt timp, notează The Sun.

de Adrian Popovici

la 22.05.2022, 17:30

Trupul băiatului nu a fost recuperat pentru 3 zile din cauza atacurilor cu rachete.
Fiul Yanei Kovaliova și iubita acestuia au murit în urma unui atac cu rachete lansate de ruși. - Profimedia

"Am căzut în genunchi și am început să țip atunci când l-am găsit așa - fiul meu, fiul meu, fiul meu!", le-a spus Yana Kovaliova jurnaliștilor. Aceasta le-a mai spus că imaginea fiului ei mort a făcut-o incapabilă să se miște pentru o zi întreagă. Pentru alte două zile nu a reușit să mănânce, plângând încontinuu.

"Șrapnelul i-a luat capul în timp ce se apleca încercând să-și protejeze prietena de explozie. Am recunoscut hanoracul cu glugă pe care îl purta și am văzut că încerca să ajungă la telefonul din buzunar când a fost lovit", a mai adăugat mama băiatului de 18 ani.

Mama băiatului se afla în bucătărie, alături de tatăl vitreg al acestuia, Anatoli, atunci când un proiectil a explodat în apropierea locuinței lor la amiază, distrugând toate ferestrele. După cum au aflat mai târziu, racheta a ajuns chiar în curtea unuia dintre vecini. Acest atac inițial a mai fost urmat de alte explozii. Cel care l-a găsit pe Mark și pe iubita acestuiaa fost tatăl său vitreg, după ce un vecin i-a spus că cel mai probabil aceștia au fost victimele atacului.

"Am alergat la fața locului și peste tot erau țipete, haos și sânge, iar apoi l-am văzut pe Mark ghemuit ca într-o minge ca și cum ar fi încercat să o protejeze pe Katarina", a adăugat Anatoli.

Pe acelaşi subiect

Ajuns lângă trupurile celor doi, Anatoli a fost cel care a descoperit trupul decapitat al fiului său vitreg. La scurt timp a auzit țipetele de durere ale soției sale și exploziile rachetelor care au mai lovit localitatea în care locuiau. Tot el a fost cel care și-a dat seama de rănile pe care le-a suferit Katarina.

"Am încercat să ne adăpostim și apoi am fugit înapoi și am găsit-o pe Katarina, era încă în viață, dar avea răni grave. Am știut că era pe moarte și am rămas cu ea până când și-a dat ultima suflare, apoi i-am închis ochii", a mai adăugat, profund afectat, Anatoly.

Cuplul traumatizat a scăpat de al doilea baraj, un atac cu alte 24 de rachete lansate de trupele rusești aflate la câțiva kilometri distanță. Barajele de rachete au devenit atât de intense încât Yana și Anatoly nu au putut să-i ducă pe Mark și pe Katarina la spital și au trebuit să le lase trupurile fără viață în grădina lor. Cuplul îndurerat s-a ghemuit apoi într-un subsol, în timp ce casa de deasupra lor a fost distrusă de mai multe explozii. Au trecut trei zile până când au reușit să mute cadavrele.

Mama vrea ca cei care i-au ucis fiul să ajungă în fața justiției

Îndurerată, Yana Kovaliova își dorește ca cei responsabili de atacul cu rachete care i-a ucis fiul și care a distrus localitatea în care locuia să fie judecați. Ea crede că Vladimir Putin și soldații săi sunt teroriști și că în acest caz este vorba despre o crimă de război.

"Putin și rușii sunt teroriști și aceasta a fost o crimă de război - și vreau ca toți să fie aduși în fața justiției", le-a mai spus femeia.

Mama îndurerată a adăugat: "Fiul meu a fost un tânăr atât de optimist, fericit, care a studiat din greu și a așteptat cu nerăbdare o carieră. Venea să ne vadă de la casa bunicii sale cu Katarina - o fată drăguță de care eram foarte atașați. Și acum ambele lor vieți au fost distruse degeaba. Durerea este prea mare".

În cele din urmă, după încetarea atacurilor, Yana și Anatoli au reușit să își îngroape fiul, dar doar după ce au fost forțați să fugă din calea soldaților uși într-un oraș din apropiere. Cu toate acestea, viața lor a continuat să fie în pericol și asta din cauza luptelor care au transformat regiunea într-un "adevărat iad", după cum a descris Donbasul președintele Volodimir Zelenski.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Dacă v-aţi achiziţiona o maşină nouă, aţi opta pentru un autoturism electric?
Observator » Evenimente » Durerea unei mame care și-a găsit fiul decapitat de o rachetă rusească: "Am căzut în genunchi și am început să țip"