Antena Meniu Search
x

Video "E o nebunie!". Imagini spectaculoase de la BIAS 2023: 10 ore de zbor continuu, cu peste 100 de aeronave

Cerul nu este limita! Iar BIAS 2023, cel mai mare show aviatic din ţară, a dovedit-o. Bilanţul unei zile pine de adrenalină a arătat astfel: 10 ore de zbor continuu cu peste 100 de aeronave. Iar cei 150 de piloţi şi paraşutişti au ţinut cu ochii pe cer şi cu sufletul la gură mai bine de 100.000 de spectatori veniţi la ROMAERO Băneasa. 

Ingrid Tîrziu
de Ingrid Tîrziu

la 26.08.2023, 20:22

Vezi și

Iurgis Kairis are 71 ani şi este unul dintre cei mai în vârstă piloţi din lume. În 2014, a supravieţuit miraculos după ce avionul său s-a prăbuşit în Marea Egee.

IURGIS KAIRIS, PILOT: E o nebunie! Îţi trebuie foarte multă atenţie. Trebuie să ştii unde eşti, care e poziţia ta. Când am terminat şcoala, am venit la aviaţie, am făcut studiile şi am zburat toată viaţa mea! 

Nelipsit de la eveniment, Aeroclubul României împlineşte în acest an un secol de la înfiinţare, aşa că piloţii s-au pregătit intens pentru cel mai frumos moment în formaţie. 

ANDREEA BĂNESARU, PILOT INSTRUCTOR, AEROCLUBUL ROMÂNIEI: Mă simt specială că sunt singura femeie. Am început la 16 ani, cu cursurile gratuite oferite de Aeroclubul României, la vârsta de doar 19 ani am devenit instructor pe toate tipurile de aeronave deţinute de Aeroclub. Am văzut foarte mult public la sol, asta m-a bucurat foarte mult.

Pe acelaşi subiect

În ciuda vremii caniculare, BIAS 2023 a adunat peste 100.000 de spectatori

Copiii au fost fascinaţi de aeronave nu doar în zbor. 

INGRID TÎRZIU, REPORTER OBSERVATOR: Ne aflăm la bordul unei aeronave Boeing C17 Globemaster, cea mai mare expusă la BIAS 2023. Mii de misiuni realizate cu succes, atât umanitare, cât şi militare şi sute de ore de zbor, zeci de ţări pe care această aeronavă le-a traversat: toate aceste poveşti le pot afla cei care vin şi vizitează aeronava aici, la expoziţie. 

CLAUDIU ŞIPOŞ, PILOT FORŢELE AERIENE ROMÂNE: Săptămâna trecută am avut o misiune umanitară în Hawaii, am dus containere cu locuinţe modulare temporare. 

Patru tineri piloţi din Cluj proiectează şi produc transportatoare electrice pentru avioane. Au venit la BIAS pentru a le arăta şi altora inovaţia lor. 

GABRIEL BALASZ, PILOT: Toată lumea împingea avioanele când era vorba de hangarat sau de mutat. Am văzut nevoia de transportoare electrice, noi am dezvoltat totul. Sunt unice în România.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » "E o nebunie!". Imagini spectaculoase de la BIAS 2023: 10 ore de zbor continuu, cu peste 100 de aeronave