Antena Meniu Search
x

Video "Era foarte cuminte". Boala de care suferea Sonia, fata care a murit la propria petrecere. Medicii au resuscitat-o minute în șir, fără succes

O adolescentă de 16 ani, fiica unei profesoare din Ploieşti, a murit la petrecerea de ziua ei. Fata îşi invitase câţiva prieteni acasă, dar a fost găsită fără suflare, într-una dintre camere, de mama ei. Potrivit unor surse din anchetă, adolescenta avea probleme cu inima şi ar fi băut alcool. Un alt caz şocant s-a petrecut într-un parc din Bucureşti. Un băiat de 13 ani a murit după ce a făcut efort, deşi avea probleme cardiace. Medicii atrag atenţia că sunt unul din zece copii din România are afecţiuni cardiace, iar mulţi nu le descoperă la timp.

de Redactia Observator

la 17.10.2023, 20:48

Vezi și

Sonia era o tânără cu visuri măreţe, ca orice adolescent de 16 ani. Îşi sărbătorea ziua de naştere acasă cu patru prieteni, când petrecerea s-a transformat în tragedie.

Cosmina Balint, reporter Observator: Tânăra de 16 ani petrecea cu un grup restrans de prieteni în apartamentul ei din acest bloc. Înainte de miezul nopţii, s-a întins pe podea şi a adormit. Iar atunci, invitaţii s-ar fi mutat în altă cameră şi au continuat petrecerea. Câteva ore mai târziu, mama fetei a găsit-o pe aceasta fără suflare. Surse din anchetă spun că în apartament au mai fost găsite sticle goale de alcool.

Medicii au resuscitat-o în zadar pe Sonia

În stare de şoc, femeia a sunat să ceară ajutor. Dar medicii nu au mai putut să o salveze pe fată. 

Pe acelaşi subiect

Cătălina Mihăilă, asistent SAJ Prahova: Am găsit pacienta în stop cardio respirator. Am continuat manevrele de resuscitare timp de 60 de minute.

Maria Magdalena Rădulescu, IPJ Prahova: La examinarea vizuală a cadavrului nu au fost observate urme vizibile de violenţă.

Mai multe sticle goale de alcool, găsite în casă

Potrivit unor surse din anchetă în apartament au fost găsite mai multe sticle goale de alcool.

Cosmin Preda, prof. istorie Lic. Tehn. De Servicii "Sf. Apostol Adrei" Ploieşti: A fost întotdeauna un copil foarte bun, sociabil. Avea o gândire matură.

Elev: Era foarte de treabă, drăguţă. Era foarte cuminte, cu noi nu a avut niciodată o problemă sau să ne zică vreo glumă proastă.

Elev: Era foarte fericită când venea la şcoală.

Fata avea tulburări de ritm cardiac și lipsea de la școală

Directorul şcolii spune că fata ar fi lipsit de la şcoală în ultimul timp din cauza unor probleme medicale.

Magdalena Pană, dir. Lic. Tehn. De Servicii "Sf. Apostol Andrei" Ploieşti: Mama a fost informată despre acest lucru, ne-a transmis că eleva este bolnavă, am văzut şi scutirea pe care o luase copilului.

Medicii legişti au descoperit că fata avea tulburări de ritm cardiac. În plus era supraponderală şi ar fi băut destul de mult alcool de ziua ei.

Eliza Cinteză, medic cardiolog pediatru: Consumul de alcool prin efectele toxice pe care le are asupra inimii poate fi un factor de risc suplimentar pentru un muşchi inflamat.

Tragedie și în Capitală. Copil de 13 ani, mort în parc

Şi în Capitală s-a petrecut o tragedie. Un copil de doar 13 ani a murit în timp ce se juca cu mai mulţi prieteni într-un parc din sectorul 2 al Capitalei. Băiatul avea o afecţiune cardiacă şi nu ar fi avut voie să facă efort.

Bogdan Dinu, reporter Observator: Băiatul de 13 ani nu a mai apucat decât să ia o gură de apă, apoi s-a prăbuşit pe asfalt în văzul paznicilor care au sunat la 112. Medicii au încercat să-l resusciteze timp de mai bine de o oră, însă fără succes.

Paznic: Am înţeles că avea probleme cu inima şi uitase să îşi ia şi medicamentele.

Cum se manifesta boala de care suferea copilul

Boala de care suferea copilul provoacă bătăi rapide de inimă care pot duce la leşin sau chiar la deces neaşteptat.

Prietenul băiatului: Când se enerva, când făcea efort fizic, când se agita, se speria, pur şi simplu cădea din picioare, leşina. Dar leşinul dura mai puţin de 2 minute sau chiar mai mult, maxim 5 şi îşi revenea.

Eliza Cinteză, medic cardiolog pediatru: Diagnosticul este pus dacă se efectuează electrocardiograma. Uneori este interpretat greşit ca fiind o boală neurologică şi se trece peste acest pas.

Statisticile sunt îngrijorătoare. În România, 300.000 de copii până în 14 ani au probleme cardiace. Adică unul din 10 copii. Specialiştii atrag atenţia cei mai mulţi se îmbolnăvesc alimentaţiei şi stilului de viaţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » "Era foarte cuminte". Boala de care suferea Sonia, fata care a murit la propria petrecere. Medicii au resuscitat-o minute în șir, fără succes