Echinocţiu de toamnă 2017. Când are loc, ce înseamnă şi cum ne afectează!
Echinocţiul de toamnă 2017 are loc astăzi, la ora 20.02 şi marchează momentul în care pășim în toamna astronomică.
Echinocţiul de toamnă 2017 are loc astăzi, la ora 20.02 şi marchează momentul în care pășim în toamna astronomică.
Echinocţiul de toamnă 2017 marchează şi momentul în care ziua este egală cu noaptea în orice loc de pe Pământ.
Echinocţiul de toamnă are loc când Soarele traversează ecuatorul din emisfera nordică în cea sudică. În emisfera nordică, echinocţiul de toamnă are loc în momentul în care longitudinea aparentă a Soarelui este de 180 grade. În această zi, în emisfera australă începe primăvara.
Echinocţiul de toamnă diferă de la an la an
- Mesaj EMOŢIONANT postat pe Facebook de Denisa, eleva care şi-a pus capăt zilelor: 'Să te doară absenţa mea şi...
- AVERTISMENT pentru români! Ion Sandu face PREVIZIUNI SUMBRE pentru această IARNĂ: "Va fi PRĂPĂD! Trebuie să...
- Avem PROGNOZA METEO! În doar 2 zile temperaturile scad dramatic, atingând şi minime de 6 grade!
De la un an la altul, fenomenul nu se produce la aceeaşi dată, deoarece anul calendaristic nu este egal cu cel tropic. De când a fost alcătuit calendarul gregorian (1582) echinocţiul de toamnă a căzut la 21, 22, 23 sau 24 septembrie, mai des însă la 22 sau 23 septembrie. Va fi la 21 septembrie abia în 2092 şi aceasta se va întâmpla pentru prima oară de la crearea calendarului gregorian şi se va repeta doar în 2096.
Ce înseamnă echinocţiu de toamnă 2017
Punctul echinocțiului de toamnă, numit și 'punct autumnal' , se află pe sfera cerească la intersecția eclipticii (ce reprezintă proiecția pe sfera cerească a planului orbitei Pământului) cu ecuatorul ceresc, pe care Soarele îl traversează la aceasta dată, trecând din emisfera nordică a sferei cerești în cea sudică. Aflându-se deci la această dată în dreptul ecuatorului ceresc, Soarele va răsări și va apune chiar în punctele cardinale est și vest, durata zilelor fiind astfel egală, indiferent de latitudine, cu cea a nopților.
Singurele excepții le întâlnim în regiunile polare, în zona polului nord incepând lunga noapte polară, iar în cea a polului sud Soarele ivindu-se deasupra orizontului, timp de 6 luni, până la momentul echinocțiului de primavară, potrivit astro-urseanu.ro.
Cum ne afectează echinocţiu de toamnă 2017
Odată cu Echinocţiul de toamnă 2017, energia universală a planetei se schimbă. Balanţa aduce cu ea un alt tip de energie, ideal pentru manifestare şi gândire sau pentru meditaţie. Este o energie de factură pozitivă. Zilele de toamnă care vor curge până la instalarea iernii astronomice reprezintă momentul oportun pentru a aduce echilibrul în toate aspectele vieții noastre. Toamna este un timp al destinderii, dar şi al deciziei şi al angajamentului.
Când trecem la ora de iarnă 2017
Un alt fenomen important ce ne aşteaptă în curând va fi trecerea la ora de iarnă.
Trecerea la ora de iarnă 2017 se face în noaptea dintre 28 octombrie şi 29 octombrie 2017 (sâmbătă spre dumincă), schimbarea orei făcându-se astfel încât ora 4:00 a dimineţii de 29 octombrie 2017 devine ora 3:00. Asta înseamnă că ne vom putea bucura de o oră în plus de somn iar duminică, 29 octombrie, va fi cea mai lungă zi din an, cu 25 de ore.
Acest mecanism de schimbare a orei este folosit de România din 1932, acesta fiind folosit de peste 100 de ţări din întreaga lume.
Când se schimbă ora: Pentru următorii ani, trecerea la ora de vară şi la ora de iarnă se va face la următoarele date:
2018 – 25 martie – 28 octombrie
2019 – 31 martie – 27 octombrie
2020 – 29 martie – 25 octombrie.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰