Antena Meniu Search
x

Fără Uber în Capitală? Edilii anunţă că vor circula doar taximetre licenţiate conform legii

"În Bucureşti vor circula doar taximetre licenţiate conform legii", a declarat astăzi Gabriela Firea, după o întâlnire cu reprezentanţii taximetriştilor.

la 04.12.2017, 21:58
Vezi și

"În Bucureşti vor circula doar taximetre licenţiate conform legii", a declarat astăzi Gabriela Firea, după o întâlnire cu reprezentanţii taximetriştilor. Edilul Capitalei promite că noul proiect al municipalităţii va stabili reguli clare pentru cei care fac transport de persoane în regim de taxi, dar şi sancţiuni dure pentru cei care le încalcă.

 

Conflictul dintre şoferii de Uber şi taximetrişti s-a transformat în scandaluri în plină stradă. Ultimul episod s-a consumat săptămâna trecută, în Centrul Vechi al Capitalei.

Nemulţumiţi de ceea ce numesc concurenţă neloială, reprezentanţii taximtriştilor au discutat astăzi cu edilul general al Bucureştiului.

Dupa ce a stat de vorba cu reprezentanţii firmelor de taxi din Capitala, primarul general a decis ca in urmatoarea sedinta de consiliu local sa faca un proiect de hotarare cu norme si reguli clare. Potrivit noului regulament, soferii de taxi care practica taximetria in Capitala vor fi nevoiti sa poarte un echipameent adecvat, sa aiba un limba corespunzator, dar si o masina curata.

Dacă aceste prevederi îi privesc în principal pe şoferii de taxi, al doilea punct al proiectului de hotărâre va acoperi şi legalitatea celorlalte servicii de transport. 

VASILE STEFANESCU preşedinte COTAR:

In momentul de fata sunt foarte multe platforme, printre care enumar Uber si Taxify, care de fapt fac o activitate ilegala, neautorizata pentru aceasta activitate de dispecerizare taxi.  

Reprezentanţii Uber se apără, însă.

"Uber este un serviciu fiscalizat și transparent. Toate cursele vin cu o factură fiscală. Anul trecut, ca exemplu, 100 de parteneri Uber au contribuit cu aproximativ 320.000 de lei taxe la bugetul de stat.", transmite compania printr-un comunicat.

Proiectul de hotărâre al primăriei Bucureşti nu va avea însă niciun efect dacă nu va fi modificată şi legea taximetriei, care în acest moment nu acoperă şi platformele integrate, precum Uber sau Taxify.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Fără Uber în Capitală? Edilii anunţă că vor circula doar taximetre licenţiate conform legii