Antena Meniu Search
x

Video Efectele fentanilului, substanța de 50 de ori mai puternică decât heroina: "Produce oprirea respiraţiei". 10 fiole, furate dintr-un spital din Brașov

Alertă la Braşov, după ce au fost furate de la spitalul judeţean 10 fiole de Fentanil, un anestezic asociat cu drogurile de mare risc. Pentru că astfel de cazuri s-au înmulţit, ancheta a fost preluată de procurori anti-mafia, care anchetează traficul de stupefiante. Aceeaşi substanţă interzisă era folosită şi de prietenii lui Vlad Pascu, tânărul beat şi drogat, care a omorât cu maşina doi tineri la 2 Mai.

Maria Rohnean
de Maria Rohnean

la 14.02.2024, 19:50

Vezi și

Fiolele cu Fentanil erau ţinute sub cheie la secţia de Terapie Intensivă şi folosite pentru pacienţi în stare critică. Substanţa este un anestezic general puternic, folosită în tratamentul durerilor cronice şi severe. Nimeni din conducerea spitalului nu vorbeşte despre un cerc de suspecţi.

Fentanilul este considerat de 50 de ori mai puternic decât heroina

Considerat de 100 de ori mai puternic decât morfina, Fentanil este pe lista substanţelor interzise în România.

Maria Rohnean - reporter Observator: Fentanilul a intrat în atenţia publică de aproximativ un an, de când s-au înmulţit cazurile de furturi din farmacii sau spitale. Specialiştii estimează că substanţa ar fi de 50 de ori mai puternică decât heroina şi poate da uşor dependenţă.

Pe acelaşi subiect

Radu Ţincu - medic toxicolog: Te deconectează de orice stare, te plasează într-o realitate unde timpul şi spaţiul curg mult mai lent şi într-o zonă unde nu există niciun fel de percepţie a problemelor. Cel mai important factor de risc este stopul respirator pentru că acţiunea fentanilului la nivelul centrilor respiratorii produce oprirea respiraţiei.

Substanța era folosită și de prietenii lui Vlad Pascu, autorul accidentului din 2 Mai

Fentanil a fost menționat în premieră de DIICOT în cazul lui Vlad Pascu, tânărul care, drogat, a lovit mortal cu mașina doi tineri la 2 Mai. În timpul investigaţiei, procurorii au descoperit în casa părinţilor lui o fiolă de 10 mililitri cu substanţa interzisă.

Gaşca lui Vlad Pascu folosea acelaşi tip de medicamente. La nici o lună de la accident, Tudor Duma, zis Maru, tânărul care livra stupefiantele, s-a filmat cum căuta în Spitalul Floreasca substanţe de uz medical cu care să se drogheze.

Acum patru luni, încă un caz de furt de fetanil a fost despitat la Spitalul de Urgenţă din Piteşti. O farmacistă care voia să îi dea substanţa unui bolnav de cancer a decoperit că lipseau 25 de fiole. Cu doar câteva luni înainte, angajatul unui mare lanţ de farmacii a fost prins că vindea comprimate de Fentanil expirate.

Prince, Coolio şi nepotul actorului Robert de Niro sunt câteva dintre celebrităţile care au murit din cauza consumului de fentanil.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Efectele fentanilului, substanța de 50 de ori mai puternică decât heroina: "Produce oprirea respiraţiei". 10 fiole, furate dintr-un spital din Brașov