Antena Meniu Search
x

Video El este Dante, un armăsar Andaluz de 12.000 de euro. Dan, proprietarul lui, recunoaşte: "Întreţinerea este mult mai scumpă"

Imagini pitoreşti în Olt, unde localnicii au făcut astăzi concurs de frumuseţe pentru cei mai frumoşi şi mai puternici cai. Farmecul unei tradiţii de sute de ani a fost sporit de soarele strălucitor, iarba verde şi copacii în floare.

de Redactia Observator

la 23.03.2024, 19:52

Vezi și

Zeci de animale cu sute de cai putere au participat la parada organizată la Brâncoveni, în apropiere de Slatina. Tradiţia spune că în prima sâmbătă din postul Paştelui caii trebuie alergaţi ca să gonească spiritele rele. 

Parada celor mai frumoşi cai

"Vin proprietari de cai cu caii lor din toată ţara pentru a le etala frumuseţea sau pentru a le dovedi forţa înconcursul de tracţiune", spune Valeru Ciurea, consultant artă şi tradiţii.

Dan Dicu, proprietarul unui centru de echitaţie din Olt, a venit la concursul de frumseţe pentru cai cu Dante, un exemplar superb Andaluz, una dintre cele mai vechi şi mai pure rase. "Acest exemplar a costat 12.000 de euro. Cel mai ieftin este să-l achiziţionezi, după aceea întreţinerea este mult mai scumpă. Ne place sărbătoarea asta şi vrem să onorăm şi noi cu căluţii noştri această sărbătoare, care mi se pare extraordinară", arată Dan Dicu, proprietarul unui centru de echitaţie.

Pe acelaşi subiect

La paradă a făcut furori şi Carla, o iapă Frizon, rasa preferată de cavalerii din Evul Mediu pentru puterea şi inteligenţa cailor. Carla a avut noroc - nu a purtat poveri nicio zi în viaţa ei - stăpânul are grijă să o menţină în formă doar pentru concursuri. "Este destul de greu de întreţinut. Ar fi bine să facă măcar o dată la 2 zile 10 kilometri", zice Ştefan Grigoriu, proprietar de cai.

  • Reporter: Cât timp vă dedicaţi îngrijirii lor?
  • Uszoges Atilla, proprietar de cai: 5-6 ore pe zi, minim. 

Pe lângă frumuseţe, caii de rasă pură au impresionat spectatorii şi prin putere, la concursul de tras buşteni, şi inteligenţă, la probele de călărie sau dresaj. În trecut, prima săptămână din postul Paştelui era dedicată cailor, care erau venerați şi sărbătoriți, fiind consideraţi animale binecuvântate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » El este Dante, un armăsar Andaluz de 12.000 de euro. Dan, proprietarul lui, recunoaşte: "Întreţinerea este mult mai scumpă"