Antena Meniu Search
x

El este tânărul înghiţit de avalanşă, pe Valea Coştilei, în Bucegi! Salvamontiştii spun că este imposibil ca Daniel Rusu să fi supravieţuit (Video)

Tânărul înghiţit de avalanşa produsă ieri în Munţii Bucegi se numeşte Daniel Rusu şi are 30 de ani. 

Tânărul înghiţit de avalanşa produsă ieri în Munţii Bucegi se numeşte Daniel Rusu şi are 30 de ani. 

Pasionat de alpinism, Daniel Rusu mai avea puţin şi ajungea pe Platou, când a alunecat şi a căzut în gol mai bine de 500 de metri, pe Valea Coştilei, declanşând chiar el căderea masivă de zăpadă.

Operaţiunea de căutare a tânărului a fost întreruptă aseară, după cinci ore de căutări fără rezultat şi în condiţile în care exista posibilitatea producerii unei noi avalanşe în aceeaşi zonă. 

Pe acelaşi subiect

Salvamontiştii au ajuns până în zona unde se află bărbatul, au sondat în stratul gros de zăpadă, însă fără a da de urma turistului, despre care au convingerea că nu a supravieţuit.

În această dimineaţă, salvatorii montani au reluat căutările.

Acţiunea este una dificilă, întrucât pe munte este ceaţă, ninge şi există riscul de producere a unor noi avalanşe. 

Salvamontiştii spun că este imposibil ca bărbatul să fi supravieţuit, în condiţiile în care valul de zăpadă care a venit peste el l-a dus într-o vale adâncă de peste 500 de metri.

Şeful Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, a declarat că acţiunea este una riscantă, întrucât pe munte există pericolul de declanşare a unor noi avalanşe. La altitudini mari în Bucegi, ninge şi vizibilitatea este redusă din cauza ceţii.

La locul unde s-a oprit valul de zăpadă au fost găsite rucsacul şi casca pe care turistul pe purta. Casca pe care o avea pe cap era spartă. 

În momentul la care s-a produs avalanşa, tânărul era însoţit de alţi patru turişti - doi au fost conduşi la refugiul Salvamont, iar ceilalţi doi au participat la operaţiunile de căutare, alături de salvamontişti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » El este tânărul înghiţit de avalanşă, pe Valea Coştilei, în Bucegi! Salvamontiştii spun că este imposibil ca Daniel Rusu să fi supravieţuit (Video)