Antena Meniu Search
x

Meteorolog ANM: "Uităm de la un an la an ce înseamnă iarna!". Cum va fi vremea în următoarele zile, în Bucureşti şi în ţară

Meteorologul ANM, Teodora Cumpănaşu, a oferit, în această dimineaţă, noi informații cu privire la prognoza pentru următoarele zile.

Meteorolog ANM: "Uităm de la un an la an ce înseamnă iarna". Cum va fi vremea în următoarele zile, în Bucureşti şi în ţară

Meteorologul Administrației Naționale de Meteorologie, Teodora Cumpănaşu, a oferit, în această dimineaţă, noi informații cu privire la prognoza pentru următoarele zile.

"La această oră, temperaturile sunt negative în multe zone din ţară, însă nu sunt departe de normalul perioadei. Din acest punct de vedere, trebuie să ne reamintim că suntem la mijloc de ianuarie. Noi uităm de la an la an ce înseamnă iarna", a declarat specialistul ANM.

Teodora Cumpănaşu a spus că în vest şi centru este nebulizitate şi "aşteptăm fulguieli izolate".

Meteorologul a precizat că vântul va slăbi în intensitate treptat, iar temperaturile nu vor foarte greu resimţite.

Pe acelaşi subiect

Referitor la zona montană, specialistul a spus că ninsoarea nu este foarte intensă, dar că se menţin în continuare condiţii de ninsoare slabă. 

Pentru ce a mai rămas din prima lună a anului 2018, vor fi intervale de timp în care activitatea în zona Mării Mediterane va fi destul de semnificativă.

"În următoarele săptămâni, până la finalul lui ianuarie, circulaţia aerului din emisfera nordică şi Europa va fi destul de rapidă, cu treceri de la intervale cu vreme rece la intervale cu vreme caldă. Nu excludem posibilitatea ca până la sfârşitul lunii să avem precipitaţii semnificative sub formă de ninsoare. Şi nu excludem să apară ploi care să ducă la formarea poleiului", a declarat, ieri, Gabriela Băncilă, directorul ANM.

Duminică

Vreme  geroasã în nordul, nord-estul şi centrul ţãrii, precum şi în subcarpaţii Getici. Ninsori slabe la munte si in sud;  vânt în sudul Banatului, în Bãrãgan şi în Dobrogea. Temperaturile maxime se vor încadra între -7 grade în depresiuni şi 2...3 grade în Banat, iar cele minime vor fi cuprinse între -14 şi -2 grade, mai scãzute în estul Transilvaniei, spre -18 grade.

Luni 

Vreme geroasã dimineaţa şi noaptea în nordul, nord-estul şi centrul ţãrii, precum şi în Subcarpaţii Getici. În regiunile sudice şi sud-estice vor fi înnorãri şi local va ninge slab. În restul teritoriului cerul va fi variabil şi doar izolat va fulgui. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între -7 şi 2 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -19 grade în estul Transilvaniei şi -2 grade în sudul Banatului şi pe litoral.

Marţi 

Ninsori la munte, Transilvania polei in sud; vant în jumãtatea de nord a ţãrii. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 grade în Oltenia şi 6 grade în Banat, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -5 şi 5 grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Meteorolog ANM: "Uităm de la un an la an ce înseamnă iarna!". Cum va fi vremea în următoarele zile, în Bucureşti şi în ţară