Antena Meniu Search
x

Galerie foto Elena şi fiul ei de 6 ani, găsiţi morţi într-o parohie din Italia. Rudele din România sunt disperate, nu au bani pentru repatriere şi înmormântare

La sfârşitul anului trecut, nu cu mult timp înaintea Crăciunului, comunitatea din Velletri, aflată la periferia Romei, în Italia, era zguduită de o tragedie cumplită. Elena, o româncă de 36 de ani, şi fiul ei de doar 6 anişori, Francesco, aveau să fie găsiţi morţi, într-una din camerele parohiei San Martino.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 13.05.2021, 12:01

Elena Cătălina Pînzaru şi fiul ei Francesco au fost descoperiți fără viaţă în dimineața zilei de 16 decembrie 2020. Nenorocirea s-a întâmplat într-una dintre camerele parohiei San Martino din Velletri, administrată de asociația San Girolamo Emiliani, în regiunea regiunea Lazio, iar cauza decesului a fost intoxicare cu monoxid de carbon. Elena a aprins o sobă pe gaz, pentru a se încălzi. Peste noapte, însă, flacăra s-a stins, iar gazul i-a asfixiat pe cei doi. 

Il Messaggero

Timp de cinci luni, cât timp a durat ancheta, trupurile neînsuflețite ale celor doi au fost ținute la Institutul de Medicină Legală Tor Vergata. Acum, însă, familia din România caută bani pentru repatrierea trupurilor, informează Mediafax

Pe internet a fost declanșată o campanie de strângere de fonduri, pentru ca Elena și Francesco să poată fi aduși în țară și conduși pe ultimul drum creștinește. 

Pe acelaşi subiect

Elena și fiul ei au murit în somn

Reamintim că Elena și fiul ei au murit la sfârșitul anului trecut. Trupurile lor au fost găsite într-una din camerele parohiei San Martino, administrate de asociația San Girolamo Emiliani.

Potrivit La Repubblica, prima ipoteză luată atunci în calcul de anchetatori a fost o posibilă scurgere de gaze. După primele cercetări la faţa locului, poliţiştii au stabilit că femeia a aprins, pentru a încălzi camera unde se afla cu fiul ei, o sobă pe gaz tip ciupercă, care se foloseşte în exterior.

Il Messaggero

Oamenii legii cred că flacăra s-a stins în timpul nopții, dar gazul a continuat să iasă, românca și fiul ei sfârșind astfel în somn.

Il Messaggero

Elena şi fiul erau în Italia de aproape un an

Elena Cătălina Pînzaru și fiul ei de 6 ani, Francesco, se aflau în Italia din primăvara anului trecut.

Il Messaggero

Femeia lucra ca îngrijitoare de bătrâni, potrivit ilmeridianonews.it, dar în luna iulie 2020 a rămas fără muncă, astfel că a primit găzduire într-una din camerele parohiei San Martino, administrate de asociația San Girolamo Emiliani. 

Il Messaggero

„Dumnezeu să vă ierte surioară și nepoțel, ați plecat din viață atât de repede, ești departe nu v-am văzut de câțiva ani și acum v-ați dus la cer… Dumnezeu să vă aibă în pază, îngerașii mei”, a scris pe Facebook, după tragedie, Dinu Pînzaru, fratele Elenei.

Procurorii au deschis o anchetă în acest caz, pentru a stabili cauza exactă a decesului și dacă încălzitorul avea vreo defecțiune.

Il Messaggero

Trupurile neînsuflețite ale româncei și copilului ei au fost transportate la Institutul de Medicină Legală Tor Vergata, unde au fost efectuate autopsiile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Elena şi fiul ei de 6 ani, găsiţi morţi într-o parohie din Italia. Rudele din România sunt disperate, nu au bani pentru repatriere şi înmormântare